După al patrulea caz de sinucidere, cer ajutor bisericii

Concurs Oamenii din comuna Poarta Albă cred că localitatea lor a fost lovită de un blestem

1222

Articole de la același autor

Oamenii din comuna Poarta Albă cred că asupra localității lor s-a abătut un blestem, după ce, în decurs de șase luni, patru persoane s-au sinucis. Ultimul caz a avut loc marți, atunci când Ionuț Cornel Brașoveanu, de 22 de ani, a fost găsit spânzurat cu o sârmă în latrina casei sale.
Tânărul a mai avut o astfel de tentativă, în urmă cu șase luni, atunci când, o fată pe care o iubea în secret, și-a pus capăt zilelor.
În luna mai, o adolescentă, în vârstă de 16 ani, din localitatea Poarta Albă, a decis că este mai bine să termine socotelile cu viața, deoarece nu mai putea trăi fără iubitul său, care se omorâse în urmă cu două luni.
Cristina Năcuță s-a dus în beciul casei unde a găsit o sticlă pe care scria "otravă" și pe care a dus-o la gură fără să stea prea mult pe gânduri.
Ea a fost găsită fără suflare de unul dintre frații săi, care a alertat polițiștii. Din cercetări a reieșit că, în luna martie, prietenul fetei, David Gheorghe, de 24 de ani, s-a sinucis, aruncându-se în fața unui tir. Motivul pentru care tânărul a recurs la acest gest era legat de faptul că el ajunsese să fie disperat după ce avariase mașina unui prieten de la care o împrumutase, și nu avea bani să o repare.
De atunci, adolescenta, care și-a condus iubitul la groapă, era mai tot timpul tristă și o bântuia gândul morții. Până la urmă a decis că viața fără el nu mai are rost și a recurs și ea la gestul sinucigaș.
La numai o zi de la înmormân-tarea ei, Ionuț Cornel Brașoveanu, care o iubea la nebunie, dar în secret, pe Cristina, a decis că trebuie să termine și el socotelile cu viața.
Drept urmare, tânărul a băut clor, dar medicii l-au salvat. I-au salvat trupul, dar nu și mintea, deoarece gândul lui era în continuare la sinucidere.
"Repeta mai tot timpul că el se omoară, că o să mai încerce atunci când nu va fi nimeni acasă. Noi îi spuneam că nu este bine, că viața merită trăită, dar nu a vrut să asculte. L-am găsit spânzurat și am simțit că totul se prăbușește" spune Georgian Brașoveanu, fratele lui Ionuț.
Ieri, mai multe rude erau adunate în curtea casei, unde s-a întâmplat tragedia, și așteptau ca Ionuț să fie adus de la morga din Medgidia, unde i s-a făcut necropsia.
Pe la colțuri, oamenii șușoteau despre nenorocirea care s-a abătut asupra comunei lor, unde este iar doliu. Mai mult, unii dintre oamenii maturi, care au adolescenți, se tem ca nu cumva, într-un moment de supărare, să facă și copiii lor același lucru.
"Parcă este un blestem. Patru sinucideri într-un timp atât de scurt. Cred că ar fi bine ca mai mulți preoți să vină și să facă o slujbă de sfințire la noi în comună, pentru că doar părintele de aici nu ar face față. Cred că este un blestem prea mare ca să-l învingă doar un preot" ne-a spus și Mariana Filip, una dintre vecinele familiei Brașo-veanu.

S-a spânzurat după ce soția l-a anunțat că vrea să divorțeze
Cel de-al patrulea caz de sinucidere din comuna Poarta Albă a avut loc, în urmă cu o săptămână.
Atunci, trei copii au rămas fără tată, după ce Valerică Sandu, de 35 de ani, a decis să încheie socotelile cu viața.
Bărbatul a fost găsit spânzurat în propria casă, de cumnatul său. Vecinii spuneau că în ultima vreme problemele din familia tânărului se înmulțiseră. De-a lungul căsniciei, lipsurile și sărăcia au declanșat mai multe certuri între părinții celor trei copii.
În cele din urmă, femeia i-a luat pe micuți și a plecat la mama ei. Nu era pentru prima dată când proceda astfel. Din cercetări a reieșit că femeia mai plecase la părinții săi și cu ocazia altor certuri.
De această dată, ea se hotărâse să pună punct căsniciei. După ce a avut o întâlnire cu soțul său, Valerică Sandu, printre altele, femeia i-a spus că dorește să divorțeze, după care a plecat la casa părintească.
De partea cealaltă, bărbatul nu a putut suporta durerea pricinuită de destrămarea familiei și s-a gândit că e mai bine să moară decât să trăiască fără ei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7121 secunde