Obama, încrezător în șansele de a fi reales președinte

2364
Obama, încrezător în șansele  de a fi reales președinte - obama-1325684421.jpg
Barack Obama s-a arătat încrezător, într-o teleconferință cu democrații reuniți în Iowa, în timp ce adversarii săi republicani votau pentru prima etapă a procesului de selecționare a unui candidat republican la alegerile prezidențiale din noiembrie.

"Într-un fel, chiar sunt mai optimist acum decât am fost când am candidat pentru prima dată", a declarat Barack Obama, candidat la un al doilea mandat la conducerea Statelor Unite, în cadrul conversației transmise de la Washington prin conexiune video.

"În 2012, va fi vorba de a le reaminti americanilor cât de departe am ajuns", a adăugat Obama.

Candidații republicani la Casa Albă îl acuză că a eșuat, mai ales în plan economic.

Obama a contestat această afirmație și a declarat că alegătorii democrați din Iowa, ale căror voturi au fost înregistrate în majoritate pe numele său în cadrul caucus-ului de acum patru ani, "au făcut diferența", permițându-i să ajungă la Casa Albă.

Obama a enumerat promisiunile pronunțate în seara victoriei sale de acum patru ani, din Iowa, care au fost împlinite după părerea sa, precum încheierea războiului din Irak, adoptarea unei reforme a asigurărilor de sănătate și reducerea dependenței Statelor Unite de importul de hidrocarburi.

v v v

La întrebarea unui susținător despre cum răspunde oamenilor care îi reproșează că nu a făcut destul, Obama a afirmat că "am făcut destul și mai avem multe alte lucruri de făcut". "Acesta este motivul pentru care mai avem nevoie de patru ani", a declarat președintele, a cărui nominalizare drept candidat la președinție nu este contestată de niciun alt democrat, procedura nominalizării începând în septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Barack Obama, în pericol? Alfă de ce
Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Atentat la viața președintelui Obama?
Pagina a fost generata in 0.7389 secunde