SUA își vor menține navele de război în Golful Persic

2298
Statele Unite au promis că își vor menține navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului, care a organizat o demonstrație de forță în zona strâmtorii Ormuz, au declarat surse de la Pentagon.

"Desfășurarea echipamentelor militare americane în Golful Persic va fi menținută la nivelul pe care îl are de decenii", a anunțat purtătorul de cuvânt al Penta-gonului, George Little.

Deplasările portavioanelor în Golful Persic și în strâmtoarea Ormuz, un punct strategic pentru traficul maritim petrolier, au loc în baza unui angajament militar american de multă vreme, atât pentru a garanta securitatea operațiunilor militare americane în regiune, cât și pentru a proteja regulile internaționale ale comerțului maritim, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Trecerile noastre prin strâmtoarea Ormuz sunt conforme cu legislația internațională care garantează dreptul de trecere al vaselor noastre", a declarat Little. "Suntem angajați să protejăm regulile comerțului maritim, baze ale prosperității internaționale, este unul dintre principalele motive ale prezenței militare americane în regiune", a adăugat el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2028 secunde