Obama vizitează Indonezia, în ciuda erupțiilor vulcanului Merapi

280
Obama vizitează Indonezia, în ciuda erupțiilor vulcanului Merapi - b353163a30756e22ab5f118e4a2ec7ec.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Barack Obama, urmează să sosească astăzi, în Indonezia, pentru o vizită de 24 de ore, în ciuda erupțiilor din ultimele zile ale vulcanului Merapi, a anunțat un asistent al președintelui indonezian, a transmis ieri DPA, preluat de Agenția Mediafax.
"Până acum, nu am auzit ca președintele Obama să-și fi anulat vizita planificată în Indonezia", a declarat Teuku Faizasyah, un consilier pe probleme de Afaceri Externe, citat de agenția Antara.
Pe agenda lui Obama se află o serie de discuții cu președintele Susilo Bambang Yudhoyono, dar și participarea la semnarea unui acord de cooperare între cele două țări. De asemenea, liderul american va vizita cea mai mare moschee din Jakarta - Istiqlal - și va rosti un discurs la Universitatea Indonezia.
Deoarece vizita va fi foarte scurtă, Obama nu va avea timp să se întâlnească cu vechii săi prieteni și nici să-și viziteze fosta școală, a declarat Djoko Suyanto, ministrul pentru Securitate.
Obama a trăit în centrul Jakartei între anii 1967 și 1971, după ce mama sa, Stanley Ann Dunham, s-a căsătorit cu un cetățean indonezian, Lolo Soetoro.
Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției naționale, peste 8.000 de polițiști vor fi desfășurați pentru ca vizita să decurgă în condiții de securitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6425 secunde