Oleksandr Turcinov, PREȘEDINTE INTERIMAR al Ucrainei. Ianukovici, "responsabil de evenimentele tragice"

77
Oleksandr Turcinov, PREȘEDINTE INTERIMAR al Ucrainei. Ianukovici,

Articole recomandate

Președintele Parlamentului ucrainean Oleksandr Turcinov va prelua interimar funcția de președinte al țării în locul lui Viktor Ianukovici, destituit sâmbătă, potrivit unei rezoluții adoptate ieri de către deputați. Președintele Parlamentului le-a dat deputaților termen până marți să formeze o nouă majoritate și un Guvern de unitate națională.


Potrivit unui mesaj transmis de Administrația Prezidențială, cu privire la situația din Ucraina, președintele Traian Băsescu salută cele mai recente evoluții din criza internă profundă traversată de această țară în ultimele luni.


În opinia șefului statului român, încetarea violențelor, renunțarea la reprimarea în forță și excesivă a protestelor cetățenilor ucraineni sunt precondiții pentru revenirea la un climat de liniște, necesar lansării unui proces politic amplu de stabilizare internă a țării, noterază Mediafax.


Fostul președinte Viktor Ianukovici a fost criticat extrem de dur, duminică, de către partidul său, care l-a declarat "responsabil de evenimentele tragice" din Ucraina și care i-a condamnat "trădarea", într-un comunicat, relatează AFP.


"Ucraina a fost trădată, ucrainenii ridicați unii împotriva altora", a declarat Partidul Regiunilor, acuzând "responsabilitatea lui Ianukovici și a apropiaților săi".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 24 Februarie 2014
Stire din Actual : Alertă nucleară în Ucraina!
Sâmbătă, 22 Februarie 2014
Stire din Actual : Demisie la vârful Parlamentului din Ucraina
Pagina a fost generata in 0.4271 secunde