Omul de afaceri împușcat a indicat un suspect care i-ar fi dorit moartea

2189

Articole de la același autor

Starea de sănătate a omului de afaceri Liviu Dorin Bamburic, de 42 de ani, bărbatul care a fost împușcat în noaptea de 16 spre 17 ianuarie, cu opt focuri de armă, de o persoană care purta cagulă pe față, este stabilă. Medicii spun că, vineri dimineață, el era conștient și stabilizat din punct de vedere medical.
Cadrele medicale urmăresc evoluția pacientului și vor decide zilele următoare dacă vor extrage și celelalte cinci gloanțe rămase în corpul bărbatului.

Mai mult, surse din cadrul Poliției au declarat că, vineri dimineață, Bamburic a rostit chiar și un nume - Samir Amet -, despre care pacientul ar fi spus că avea interes ca el să moară.
Potrivit acelorași surse, cei doi erau parteneri de afaceri în tranzacții cu terenuri.
Șeful IPJ Constanța, chestorul de poliție Mircea Vasile Bârgoz, a spus că există un cerc de suspecți mult mai mare, printre care și mai mulți cetățeni italieni, parteneri de afaceri cu Bamburic.
Toți vor fi audiați de anchetatori, urmând ca, în funcție de probe, să se ia măsurile care se impun. Anchetatorii merg în continuare pe varianta răzbunării sau a reglării de conturi, ținând cont de faptul că Bamburic nu era chiar "ușă de biserică".

Suspectat pentru spălare de bani
În anul 2003, Liviu Dorin Bamburic s-a aflat în atenția Oficiului pentru Spălarea Banilor, în calitate de patron al firmei "Rolemn Export Company" SRL Constanța.
El era suspectat de spălare de bani, după ce, la data de 12 septembrie 2003, între Bamburic, în calitate de creditor, și societatea "B.M. & Company" SRL, reprezentată de Vasile Ionuț, în calitate de debitor, s-a încheiat un contract de împrumut prin care s-a deschis o linie de credit, în valoare de 12,5 miliarde de lei.
Alături de Bamburic, în atenția celor de la Oficiul pentru Spălarea Banilor mai erau Lobato Calogero, patronul firmei "Romanian Imobile Construct" SRL, Venezzia Matia, de la SC "Best Wood Company" SA, Giorgio Salvatore, de la "B.M. &Company" SRL, Gariffo Carmelo, adminsitrator la SC "S.I.l.A. Flex" SRL, Depino Domenico Antonio de la societatea "V.M. Distribution", Elena Neagu de la SC "Zariello" SRL (tânăra la care Bamburic se ducea în seara în care a fost ciuruit de gloanțe), Zariello Michele de la SC "Romcon Systems" SRL, Radu Pascu de la SC Romcon Consulting SRL, Bogdan Vasile de la SC "Romcon Car Plus" SRL, Iulian Grigore de la SC "Romcon Active" SRL, Daniel Gidiuță de la SC "Auto Tech Serv" SRL, Daniel Nicolae de la SC "Parmena Co" SRL și Pamfilia Daniela Nicolae de la SC "Romcon Conect".

Bamburic, condamnat la o lună de închisoare cu suspendare
Liviu Dorin Bamburic a lucrat ca ofițer la grăniceri până în anul 1996, când și-a dat demisia. Apoi a intrat în afaceri. Și-a înființat firma "Rolemn Export Company" SRL Constanța, iar, în paralel, a făcut ASE-ul. Ulterior, și-a mai deschis și alte firme, unde s-a asociat cu diverse persoane, printre care mai mulți cetățeni italieni.
Din câte se pare, bărbatul s-a îmbogățit pe seama diferitelor societăți comerciale pe care le-a înșelat, după ce a luat marfă de la ele, iar apoi a emis file CEC fără acoperire în bancă, sub paravanul societății "Rolemn Export Company".
Începând din anul 2002, el este cercetat în mai multe dosare penale, care au fost conexate, pentru infracțiuni la Legea Cecului.
Concret, a emis mai multe file CEC, în favoarea mai multor societăți comerciale, file care, introduse la plată, au fost refuzate pentru lipsă de disponibil.
Potrivit procurorilor care au întocmit actul de sesizare a instanței de judecată, Bamburic a emis 24 de cecuri, prejudiciul total fiind de aproape două miliarde de lei, o sumă foarte mare, raportată la nivelul anului 2003. Cele 16 societăți comerciale prejudiciate sunt din Constanța, Pitești, București și Cluj.
Pentru aceste fapte, Bamburic a fost condamnat, inițial, la o lună de închisoare, și asta cu suspendarea condiționată a executării pedepsei.
Cu alte cuvinte, un fel de bonus de la judecători, dacă ținem cont, la un simplu calcul, că pentru fiecare din cele 24 de cecuri inculpatul a fost condamnat la o zi și șase ore de libertate.
Nemulțumiți de sentință, procurorii au formulat apel care a fost admis, iar, în momentul de față, cauza se rejudecă la Judecătoria Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0233 secunde