Opoziția din Siria insistă pentru înlăturarea președintelui Assad, deși a recucerit orașul Alep de la ISIS

94
Opoziția din Siria insistă pentru înlăturarea președintelui Assad, deși a recucerit orașul Alep de la ISIS - basharalassad-1481558940.jpg

Articole recomandate

Coordonatorul opoziției siriene, Riad Hijab, a afirmat luni că înfrângerea ISIS la Alep, de către armata președintelui Assad, nu va slăbi hotărârea oponenților acestuia de a-l îndepărta de la putere, informează Reuters citată de Agerpres.

'Dacă Assad și aliații săi cred că înaintarea armatei în unele cartiere din Alep va însemna că vom face concesii, atunci eu spun că așa ceva nu se va întâmpla. Nu vom face nicio concesie', a declarat Hijab reporterilor, după o întâlnire la Paris cu președintele francez Francois Hollande.

Acuzând forțele lui Assad că fug din Palmira ca "șobolanii" în fața Statului Islamic, Hijab a adăugat că opoziția dorește un proces politic real bazat pe rezoluțiile convenite de Consiliul de Securitate al ONU care ar permite Siriei să meargă de la o "dictatură la un stat democratic".

Armata siriană a cucerit luni un mare cartier din sud-estul orașului Alep și controlează acum 90% din sectoarele de est ale localității deținute anterior de rebeli, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a afirmat luni, citat de agenția de presă RIA, că decizia Statelor Unite de a suspenda operațiunile active la Raqqa în Siria le-a permis militanților Statului Islamic să se redesfășoare spre orașul antic Palmira.

Gruparea Statul Islamic a recucerit duminică orașul Palmira, în pofida sprijinului aerian din partea armatei ruse, au anunțat agențiile internaționale de presă, citând surse militare siriene și din interiorul grupării jihadiste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8995 secunde