Mită de 20.000 de euro, din greșeală, în două cutii de biscuiți

209
Mită de 20.000 de euro, din greșeală, în două cutii de biscuiți - mitafranco-1481457530.jpg

Articole recomandate

Primarul italian Franco Metta a primit "din greșeală" două cutii de biscuiți îndesate cu o mită de 20.000 de euro, de la directorul unei companii de salubrizare din regiunea Puglia.

Însă, atunci când primarul a vrut să împartă biscuiții angajaților săi a dat de un morman de bancnote în ceea ce trebuia să fie un cadou de Crăciun, transmite The Guardian.

"Când am deschis cadoul am găsit o cutie de biscuiți. Am crezut că ar fi bine să-i împart printre colegii mei, dar în cutie erau bancnote de mai multe valori. Erau multe bancnote în două pachete diferite. Am chemat imediat poliția", a declarat primarul Metta pentru publicația Corriere della Sera.

Primarul susține că urma să aibă o întâlnire cu un alt partener al respectivului director care l-a mituit, însă întâlnirea a dispărut între timp de pe agendă.

După ce a primit mita, primarul l-a sunat pe directorul firmei de salubrizare și i-a cerut să se întoarcă pentru a-și lua banii, într-o încercare de a-l prinde în flagrant.

Scopul mitei era câștigarea unei licitații publice pentru o groapă de gunoi din Cerignola.

Companiile de salubrizare italiene sunt controlate de grupări de crimă organizată. Primarul a depus o plângere penală împotriva respectivului director.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3675 secunde