Mihail Saakașvili a demisionat, speriat de corupție

292
Mihail Saakașvili a demisionat, speriat de corupție - mihailsaakasvili-1478619158.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili a demisionat, ieri, din funcția de guvernator al regiunii ucrainene Odessa, denunțând corupția sistemică. Mihail Saakașvili l-a acuzat pe președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, de susținerea oficialilor corupți și de subminarea eforturilor sale de reformă administrativă în regiunea Odessa.

"În regiunea Odessa, președintele susține personal două clanuri infracționale și corupte", a acuzat Saakașvili.

De asemenea, fostul președinte georgian a criticat averea masivă acumulată de unii politicieni ucraineni. Saakașvili, ex-președinte al Georgiei în perioada 2004-2013, a fost numit guvernator al regiunii Odessa în luna mai 2015 de către președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Pe fondul apelurilor occidentale privind combaterea corupției în Ucraina, președintele georgian i-a acuzat în repetate rânduri pe liderii de la Kiev de lipsă de angajament real față de reforme. Promițând să continue lupta împotriva corupției care, potrivit lui, afectează păturile de la vârful puterii de la Kiev, Saakașvili a declarat: "Am decis să-mi prezint demisia și să încep o nouă etapă de luptă. Eu nu renunț". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5112 secunde