Mită pentru americani

Dumitru Martin riscă 20 de ani de închisoare. A fost trădat de proprii angajați de la Polaris: "Au pledat VINOVAT"

10161
12
Dumitru Martin riscă 20 de ani de închisoare. A fost trădat de proprii angajați de la Polaris:
Omul de afaceri Dumitru Martin, aflat în custodia autorităților americane, își va afla în luna ianuarie a anului viitor sentința după ce a fost găsit vinovat de justiția din SUA pentru fapte de corupție. Soarta afaceristului constănțean a fost complicată serios de trei dintre colaboratorii săi, angajați ai Polaris, aduși și ei în fața Justiției americane. 


Co-inculpații Constantin Schiller, 63 ani, Marcelle Banaga, 41 ani, și Anamaria Cruceru au fost extrădați în urmă cu câteva luni din România în SUA. În prezența judecătorului, cei trei și-au recunoscut vinovăția, aruncând, practic, în aer toată apărarea lui Dumitru Martin, care a susținut tot timpul că este nevinovat. Mai mult decât atât, aceștia au povestit anchetatorilor americani cu lux de amănunte toată povestea mituirii oficialilor americani de rang înalt. 


Juriul l-a găsit vinovat 


Un juriu al Tribunalului Federal din Sacramento l-a găsit vinovat, la sfârșitul lunii august, pe afaceristul constănțean Dumitru Martin, acuzat că a mituit un ofițer al Forțelor Aeriene Americane pentru a asigura un contract de mai multe milioane de dolari pentru compania sa , Polaris M Holdings, informează publicația americană "The Sacramento Bee". Juriul a stabilit pe 31 august 2016 că Dumitru Martin a mituit un ofițer din cadrul Travis Air Force Base din Fairfield pentru a-și asigura câștigarea unor licitații pentru a furniza containere și alte produse și servicii către baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Martin, împreună cu alți trei angajați de-ai săi, a fost prins anul trecut în urma unei acțiuni ai FBI, cu ajutorul a doi agenți sub acoperire.


Și-au recunoscut vinovăția


Potrivit publicației americane "Daily Republic", Dumitru Martin riscă o pedeapsă cu închisoarea de 20 de ani și o amendă de 250.000 dolari, sentința de condamnare urmând a fi anunțată de judecător pe 1 decembrie 2016, exact la un an de la arestarea sa. În urmă cu câteva zile, judecătorul a amânat sentința pentru jumătatea lunii ianuarie 2017. De asemenea, autoritățile ame-ricane informează că inculpații Constantin Schiller și Marcelle Banaga au pledat VINOVAT pentru tentativă de mituire încă din luna iulie, în timp ce Anamaria Cruceru și-a recunoscut vinovăția în luna august. Între timp, cei trei au primit permisiunea de a călători în România, urmând ca pe 23 februarie să se prezinte în sala de judecată pentru a afla sentința. Judecătorul le-a pus în vedere că neprezentarea lor la data stabilită le va aduce un plus de 10 ani de închisoare la sentința finală. 


Mită în conturile FBI


Povestea începe în 2014, când atașatul legal al FBI în București a anunțat Divizia FBI din Sacremento că există informații potrivit cărora membrii familiei Martin caută să dea mită unui oficial militar al armatei SUA în schimbul unui contract al Guvernului american cu compania familiei Martin, Polaris M Holding. Contractele ar fi urmat să fie executate în baza militară de la Mihail Kogălni-ceanu. 


FBI Sacremento a folosit trei agenți sub acoperire în timpul investigației. De asemenea, investigatorii au beneficiat și pe sprijinul a doi denunțători, ofițeri militari, care, în schimbul obținerii unor pedepse mai blânde, au ales să colaboreze cu autoritățile
Contractele erau de zeci de milioane de dolari, iar mita ajungea la 10%. Mai mult decât atât, Martin și angajații Polaris îi învățau pe americani cum să mascheze banii, dându-le mai multe variante de "albire" a banilor. 


În iulie 2015, FBI crease un cont bancar special pentru această tranzacție. Pe 19 septembrie, în contul FBI a intrat suma de 100.000 dolari de la Polaris. Banii au fost retrași și păstrați ca probă în dosar. 


Pe 1 decembrie 2015, Dumitru Martin a fost arestat pe aeroportul din San Francisco, în timp ce se întorcea de la New York. Acolo, se întâlnise cu agenții FBI sub acoperire pentru a discuta detaliile altor viitoare contracte.


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
costel
24 octombrie 2016
martin si taxele

Dupa plecarea lui mazare de la primarie si a lui martin de la Polaris taxa de salubrizare a scazut de la 10 lei pe luna de persoana la 3 lei. In Constanta orasul cu cele mai mari taxe si impozite se practica si probabil se mai practica sifonarea banilor din taxe si impozite catre firmele prietene de partid. Suntem in Romafia unde banii dispar fara urma.

fani
24 octombrie 2016
tradare ?

Mare pacat sa fie tradat acest baiet ! 30 de ani dupa gratii tradatorilor si sprijinitorilor acestui "mare" om de afaceri pe banii prostilor . Confiscarea averilor acestei bande si returnarea banilor furati constantenilor timp de peste 10 ani ! Vorba presedintelui ,fapte nu vorbe .

naekst
24 octombrie 2016
martin

Asta se intimpla petru ca l-a mincat in cur sa incerce sa corupa un american si asa a ajuns sa fie judecat de acestia. In caz ca era judecat de justitia romana ajungea pe traseul de "albire si reabilitare" prin care este albit si reabilitat si Mazare, ca si multi altii dealtfel.

Jack
24 octombrie 2016
Dar Corina?

Pai si Corina Martin ce face acum, ramane fara sponsor? Sau gaseste vreun hotelier din Mamaia pe care sa-l promoveze si sa-l rezolve

Bubico
24 octombrie 2016
Luati gunoiul inapoi

Pai sa dea banii constantenilor inapoi si sa le aduca si inapoi acasa si gunoaiele pe care le a luat de la nasul lor. Ceneam de cacat

Dorin
24 octombrie 2016
Cat s-a furat, dar noi tot aceleasi partide votam ca suntem psihopupu

Pai de ce dispar banii fara urma? Nu avem procurori, fisc anaf, astia ce mama naibii fac? De ce s-a permis atatia ani furtul banilor publici?

elena
24 octombrie 2016
votați mișcare poPULAra

Votati miscarea poPULAra

MIHAI
24 octombrie 2016
FAMILIA MARTIN , FAMILIE DE BANDITI

Dumitru si Gheorghe Martin fostul prefect si neispravitul Eduard Martin ,parlamentar ca multi altii de aceeasi calitate , impreuna cu clanul Mazare - Constantinescu , au fost si inca sunt prin slugile si complicii lor , stapanii feudali ai judetului si municipiului Constanta .La aceasta a contribuit si faptul ca o buna parte dintre cetateni au fost transformata in unealta electorala cu care au jefuit Constanta . Reamintim ca marii complici ai PSD au fost toate partidele asa zise de dreapta , Nu se poate trece peste faptul ca s-au bucurat de complicitatea unora ca de ex Petrescu Traian care , in complicitate cu fratii Martin , a falimentat firmele Remarc , si care prin brancuta frauduloasa n-au platit cele cuvenite statului , nu au platit CAS - ul salariatiatilor . Petrescu Traian s-a ales cu o vila la Agigea si o constructive alaturata acesteia , si cu multe alte bunuri ramase in stocul firmelor Remarc . Drept urmare , acest Petrescu in loc sa fie judecat si obligat sa restitutie statului drepturile cuvenite , a fost rasplatit de prefectul Gheorghe Martin cu functia de director la Agentia de Mediu unde a facut ce a vrut . el fiind cel care a dat avizul de mediu actualului City Mall . Intreaga sleahta de banditi Martin nu se mai află în țară, ci a fugit în Statele Unite. Unchiul lui, Dumitru Martin, celălalt acționar al Polaris Holding este plecat din țară de mai multă vreme, împreună cu copiii minori, lăsându-și afacerile pe mâna nepotului. Tatăl lui Eduard Martin, fost prefect de Constanța, Gheorghe Martin, de pe vremea guvernării lui Adrian Năstase, a ajuns și el, în urmă cu o lună, în SUA. Toată familia este în America, acolo unde, Oana Aurora Martin (foto), soția deputatului, este consul la Consulatul General al României la New York. Aceasta era cónsul la New York și anul trecut, când Nicușor Constantinescu și-a tratat boala în SUA. În perioada respectivă, procurorii DNA au susținut că acesta se ascunde de justiție. De altfel, Nicușor a fost filmat când se distra în America . Sa speram ca vor fi rasplatiti pe masura faptelor si siliti sa inapoieze banii furati de-a lungul timpului , fapt de care ne indoim . Este ceva putred in Justitie . Pentru faradelegile lui Mazare , judecatorii n-au admis inchiderea si l-au lasat la " arest la domiciliu " . Credem ca toti cei din banda Martin vor face puscarie in SUA . Nu ne mira nici faptul ca un membru al acestei familii mafiote este consul in SUA si guvernul Ciolosi tace ca pestele fiert . Regretabil este faptul ca electoratul pesedist nu se sinchiseste , ba chiar se mandreste cu cei amintiti mai sus si vor avea grija sa voteze tot cu PSD pentru a asigura dezvoltarea coruptiei in municipiu si judet . Ca nici cu celelalte partide nu stam mai bine , asta este altceva , Se straduiesc sa ajunga pesedeul din urma . Tot cu ajutorul nostru .

Mihai 2
24 octombrie 2016
Smecheri

Familie de smecheri. Bravo lor!

europeanu
27 octombrie 2016
martin cei mai mari hoti !

azi replica scrie ca firma de hoti polaris a luat nu-s ce premiu pe tara.Probabil la dat spaga hotilor mazare si fagadau.

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0891 secunde