Iohannis, premiat pentru lupta împotriva corupției

126
Iohannis, premiat pentru lupta împotriva corupției - 05iohannisnd465x390-1474897400.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis se va afla miercuri în Germania, unde va primi Premiul "Hermann Ehlers", pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept și a luptei împotriva corupției, a anunțat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.


"Miercuri — președintele României se va afla la Kiel, în Germania. Motivul prezenței este faptul că va primi Premiul 'Hermann Ehlers 2016'. Este un premiu care este acordat domnului președinte din partea fundației cu același nume pentru merite deosebite în sprijinirea statului de drept și a luptei împotriva corupției. Este un premiu prestigios, unul dintre cele mai importante premii germane", a declarat luni Dobrovolschi, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.


Ea a arătat că fundația care îi acordă șefului statului premiul poartă numele fostului președinte al Parlamentului german între 1950 — 1954 și promovează educația civică în spiritul libertății și democrației.


"Este un premiu care a fost acordat de-a lungul timpului multor personalități de vârf din politică tocmai pentru că au promovat valorile libertății și democrației", a precizat purtătorul de cuvânt al președintelui, citat de Agerpres.


Totodată, potrivit sursei citate, Mădălina Dobrovolschi a adăugat că printre cei care au primit acest premiu se numără cancelarul german Helmut Kohl, în 2003, și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în 2013.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4634 secunde