"Nu cred că se poate relua votul din Senat la Oprea. Soluția e demisia senatorului"

133
Președintele Klaus Iohannis a declarat, azi, că nu crede că există posibilitatea procedurală să fie reluat votul din Senat în cazul lui Gabriel Oprea, dar soluția este demisia acestuia.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că oamenii nu mai vor penali în Parlament, că sunt partide care au înțeles cât de cât să se reformeze, dar altele care nu vor să înțeleagă acest lucru și că, dacă vor să schimbe situația, oamenii trebuie să meargă la vot și să voteze acele formațiuni care nu protejează corupții.

"După părerea mea, și pot să repet doar părerea mea, în Parlament nu trebuie să se voteze vinovat sau nevinovat, acest lucru (...) se stabilește numai în instanța de judecată. Situația la care s-a ajuns acum în speța senatorului Oprea este o situație care nu poate fi ușor detensionată și poate fi ușor rezolvată", a spus Iohannis.

El a arătat că nu știe dacă se poate relua votul în Senat, dar, dacă această posibilitate există, ar fi bine să se uzeze de ea.

"Nu sunt convins că există posibilitatea precedurală să se reia votul în Senat, dar există posibilitatea pentru persoana implicată să demisioneze dacă vrea să detensioneze situația", a afirmat președintele.

Ulterior, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, președintele a mai spus: "Vor stabili ei acolo în Parlament dacă se poate relua sau nu. Dacă se poate relua, este bine să se mai voteze o dată".

Președintele a precizat că a observat cu îngrijorare "revolta" oamenilor care au protestat joi, fiind de acord că situația este inacceptabilă.

"Am fost îngrijorat când am văzut câtă lume a ieșit să protesteze și, pe bună dreptate, oamenii sunt revoltați, adică își permit parlamentarii să protejeze pe cineva printr-un vot", a spus Iohannis.

Întrebat despre ideea PNL, de a intra în grevă parlamentară dacă votul în cazul Oprea nu este reluat, Iohannis a spus că nu i se pare o idee productivă.

"În Parlament se lucrează prin vot, nu prin grevă. Prin grevă poți să atragi atenția asupra unei chestiuni, dar cred că asta este destul de clar în atenția publică", a spus el, conform romaniatv.net

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Ambasada SUA, reacție în cazul Oprea
Pagina a fost generata in 2.2362 secunde