Opt morţi, inclusiv un bebeluş de origine română, în încercarea de trecere ilegală în SUA

438
Opt morţi, inclusiv un bebeluş de origine română, în încercarea de trecere ilegală în SUA - canada-morti-1680333411.jpg

Articole de la același autor

Poliţia canadiană a recuperat vineri alte două cadavre, inclusiv cel al unui bebeluş care nu fusese găsit iniţial, în apropierea frontierei cu SUA, ridicând la opt numărul victimelor din două familii - una canadiano-română, cealaltă indiană - care au murit săptămâna aceasta încercând să intre în SUA din Canada cu o barcă traversând râul St. Lawrence, informează Reuters şi AFP.

În noaptea de miercuri spre joi, când probabil familiile au încercat să traverseze râul într-o barcă descrisă ca fiind ''foarte mică'', vremea era rea, cu ploaie, lapoviţă şi mult vânt.





Preşedintele american, Joe Biden, şi premierul canadian, Justin Trudeau, au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada de-a lungul întregii frontiere dintre cele două ţări şi nu doar la punctele oficiale de trecere a frontierei, spre deosebire de ceea ce se întâmpla înainte. Acest acord a fost puternic criticat de grupurile pentru drepturile migranţilor, care consideră că îi expune la un risc mai mare pe cei care încearcă să vină în Canada.






sursa foto: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3229 secunde