Pakistan / Cel puțin 70 de morți într-un atac terorist

81
Pakistan / Cel puțin 70 de morți într-un atac terorist - atac1323-1470668454.jpg
Cel puțin 70 de oameni au murit și alți 50 au fost răniți, după ce o bombă a explodat la un spital din sud-vestul Pakistanului. Atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Puternica deflagrație a avut loc în timp ce acolo se aflau numeroși avocați și jurnaliști. Ei veniseră la clinica din orașul Quetta pentru a fi alături de familia șefului Baroului din provincia Balucistan, împușcat mortal într-un atac anterior. Astfel de violențe au devenit tot mai întâlnite în regiune, unde insurgența separatistă și tensiunile între secte sunt în creștere. Orașul Quetta, unde a avut loc sângerosul atac, este un bastion al talibanilor afgani.



În spatele atacului este o celulă teroristă a Statului Islamic din provincia Khurassan, situată la frontiera dintre Pakistan și Afganistan, potrivit News.ro.

Un grup de avocați s-au strâns luni dimineață la spitalul din localitatea Quetta, pentru a-l plânge pe președintele baroului din Balucistan, care a fost împușcat mortal într-un atac separat.

Bilal Anwar Kasi a fost împușcat de persoane neidentificate și a murit din cauza rănilor. El se îndrepta spre serviciu, când a fost atacat.

Acesta este primul atac comis de jihadiștii ISIS în provincia Balucistan, situată la frontiera dintre Pakistan, Iran și Afganistan. Provincia este bogată în petrol și gaze, dar este măcinată de violențe între musulmanii sunniți și șiiți.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7883 secunde