Un bărbat din BELGIA cere uciderea creștinilor

236
Un bărbat din BELGIA cere uciderea creștinilor - belgia-1470676708.jpg

Articole recomandate

O înregistrare video cu o durată de un minut, filmată în centrul orașului belgian Verviers, la sud-est de Bruxelles, arată un tânăr care se plimbă pe străzi în timp ce îndeamnă la asasinarea creștinilor, informează presa internațională citată de Agerpres.

Institutul de investigare a mediilor de comunicare din Orientul Mijlociu (MEMRI), cu sediul la Washington, a publicat duminică imaginile, înregistrate pe timp de noapte, în care individul spune o rugăciune în limba arabă.

Potrivit traducerii oferite de MEMRI și verificată de ziarele din grupul Sud Presse, bărbatul îi cere lui Allah "să-i anihileze pe creștinii odioși" și insistă "să-i ucidă pe toți" și "să nu cruțe viața nici măcar unuia singur".

Potrivit MEMRI, înregistrarea video a fost difuzată la 2 august pe un cont jihadist al aplicației de mesagerie Telegram, folosit frecvent de teroriști pentru a conversa fără să fie detectați.

După difuzarea înregistrării, în care figura tânărului se vede foarte clar, primărița din Verviers, Muriel Targnion, a calificat cuvintele tânărului drept "inadmisibile" și a asigurat că ia "foarte în serios" amenințările.

"După ce am văzut acest video, am luat imediat legătura cu șeful corpului de poliție din zonă. Și poliția federală a fost avertizată", a explicat Targnion cotidianului La Meuse, din grupul Sud Presse. Ea a spus că vor fi luate măsuri de securitate suplimentare. "Nu voi detalia aceste măsuri, dar vreau să amintesc că nu avem competențe în domeniul terorismului", a adăugat Targnion.

Cu toate acestea, Targnion a declarat că a avut întâlniri cu poliția pentru a afla ce măsuri se pot lua și dacă individul a fost sau nu identificat. "Date fiind comentariile pe care le-a făcut, acest individ este periculos și trebuie reținut", a mai spus ea.

Surse neoficiale citate de presa belgiană afirmă că tânărul care apare în înregistrarea video este unul dintre fiii lui Shayh Alami - un imam cu convingeri radicale, care locuiește în orașul Dison.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1323 secunde