Papa Francisc, în Albania: "Nimeni nu poate folosi pretextul religiei pentru a justifica violența"

2176
Papa Francisc, în Albania:

Articole recomandate

Papa Francisc a salutat duminică, în cursul vizitei la Tirana, coexistența pașnică, în Albania, între musulmani și creștini, afirmând că "nimeni nu poate folosi pretextul religiei pentru a justifica violența".



"Nimeni nu trebuie să se ascundă în spatele lui Dumnezeu ca în spatele unui scut pentru a comite acte de violență și a avea ură! Nimeni nu trebuie să utilizeze pretextul religiei pentru a avea acțiuni contrare demnității omului și a drepturilor fundamentale", a spus Papa Francisc, conform AFP, salutând "modelul" coexistenței armonioase între creștinii și musulmanii din Albania.

"Salut o țară de eroi care au sacrificat viețile pentru independența națiunii și o țară de martiri care au mărturisit credința în fața persecuțiilor", a declarat Papa Francisc, în vârstă de 77 de ani.

"Atmosfera de respect și încredere între catolici, ortodocși, musulmani este un bun de mare preț al acestei țări și are o semnificație specială pentru epoca nostră, când sensul autentic al religiei este trădat de grupuri extremiste, care deformează și se folosesc de diferențele între diversele confesiuni pentru a intra într-o spirală periculoasă a violenței", a subliniat șeful Bisericii Catolice, scrie Mediafax.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Septembrie 2014
Stire din Actual : Papa Francisc, vizat de un ATENTAT
Pagina a fost generata in 1.6863 secunde