Papa Pius al XII-lea ştia despre Holocaust, potrivit unei scrisori descoperite în arhivele Vaticanului

587
Papa Pius al XII-lea ştia despre Holocaust, potrivit unei scrisori descoperite în arhivele Vaticanului - index-1694870919.png

Articole de la același autor

Papa Pius al XII-lea, liderul Bisericii Catolice în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ştia despre Holocaust, a declarat un cercetător pe baza unei scrisori găsite în arhivele Vaticanului, transmite sâmbătă agenţia ANSA, citată Agerpres. 

Papa Pius al XII-lea a fost criticat de unii istorici pentru că nu a vorbit despre lagărele naziste, în timp ce alţii au susţinut că el a acţionat în secret pentru a salva vieţile multor evrei.

Scrisoarea, care a fost publicată de cotidianul Il Corriere della Sera, a fost adresată de un iezuit german, părintele Lothar Koenig, secretarului papei Pius al XII-lea, Robert Leiber.

Datată 14 decembrie 1942, scrisoarea menţionează uciderea în fiecare zi a mii de oameni şi face referire la lagărele de concentrare de la Dachau şi Auschwitz.

Scrisoarea a fost găsită de Giovanni Coco, arhivist la Arhiva Apostolică a Vaticanului. "Este un caz unic", a declarat el pentru Il Corriere della Sera, adăugând că documentul "are o valoare enormă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2174 secunde