Ludovic Orban: „Vedem formaţiuni care minimalizează Holocaustul”

135
Ludovic Orban: „Vedem formaţiuni care minimalizează Holocaustul” - orbanholocaust-1643308141.jpg

Articole de la același autor

Deputatul neafiliat Ludovic Orban, fost preşedinte al PNL, afirmă că, din păcate, în prezent, există formaţiuni politice care minimalizează Holocaustul şi că acest lucru ar trebui să ducă la o reacţie pe măsură din partea instituţiilor statului.

„Nu avem voie să uităm ororile extremismului, rasismului şi xenofobiei, ale intoleranţei devenită politică de stat. Astăzi, de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, trebuie să realizăm că pericolul radicalizării şi al amplificării urii de către minţi bolnave nu este nici acum unul de neglijat. Dimpotrivă! Din păcate, vedem în zilele noastre formaţiuni politice care, în pofida reglementărilor legale existente, minimalizează Holocaustul, fapt care ar trebui să ducă la o reacţie pe măsură din partea instituţiilor statului”, a scris Orban, joi, pe Facebook.

El subliniază că „e sănătos pentru democraţia noastră să nu uităm dureroasele lecţii ale trecutului şi să luam atitudine ori de câte ori constatăm că sunt aduse în actualitate tactici, practici şi elemente retorice specifice fanatismului şi regimurilor de exterminare”.

„E un îndemn pentru a nu tolera intoleranţa, ci a face front comun împotriva ei, întrucât este un front comun pentru umanitatea noastră, a fiecăruia”, a mai scris Orban. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0603 secunde