Paris / Transport în comun gratuit într-o încercare de diminuare a poluării

110
Paris / Transport în comun gratuit într-o încercare de diminuare a poluării - paris-1394960042.jpg

Articole recomandate

Transport în comun și biciclete la discreție! Toate, gratis! Este măsura la care au apelat autoritățile din Paris în acest weekend. Capitala Franței se confruntă cu cel mai ridicat nivel de poluare din ultimii șapte ani, motiv pentru care autoritățile locale le-au cerut șoferilor să își lase zilele acestea mașinile acasă, potrivit B1.ro.
Parizienii dau astfel piept cu una dintre măsurile întâlnite mai degrabă pe vremea dictatorului Nicolae Ceaușescu, când circulația cu autoturismul personal era descurajată. 
Jean-Paul Huchon, șeful autorității pentru transport din Paris și localitățile învecinate a declarat că oamenii vor putea călători fără să plătească de vineri dimineața până duminică seara, scrie France 24.
Atmosfera din Paris a fost încărcată în ultimul timp de ceață, fum și praf, iar Turnul Eiffel, ascuns într-o mantie groasă de smog, abia se mai zărește. Tot smogul le dă bătăi de cap și locuitorilor din Belgia vecină, unde autoritățile au hotărât să reducă viteza maximă cu care se circulă pe șoselele importante.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5868 secunde