Parlamentul bulgar anulează numirea lui Peevski la conducerea Securității

72
Parlamentul bulgar anulează numirea  lui Peevski  la conducerea Securității - protestebulgaria-1371659743.jpg

Articole recomandate

Parlamentul bulgar a anulat nominalizarea controversată a deputatului Delian Peevski la conducerea Agenției de Securitate Națională (DANS), relatează AFP. 

Anularea a fost votată în unanimitate de cei 128 de deputați prezenți, în timp ce marele grup parlamentar al partidului conservator GERB al fostului premier Boiko Borisov a boicotat Parlamentul.

Alegerea deputatului MDL, Delian Peevski, în vârstă de 32 de ani, și care nu are nicio experiență în cadrul serviciilor de securitate, a generat reacții vehemente, inclusiv din partea șefului statului, Rosen Plevneliev. Magnat de presă, având legături cu o bancă puternică, Peevski l-a susținut pe Boiko Borisov, înlăturat de la putere în februarie, la presiunea străzii, apoi a mizat pe victoria opoziției. El se bucură de o reputație controversată din cauza averii sale inexplicabile și a influenței în presa controlată de familia sa.

Nominalizarea lui Peevski a provocat proteste imediate în toată țara care continuă de cinci zile și s-au îndreptat împotriva Guvernului economistului Plamen Oreșarski, aflat în exercițiu de trei săptămâni. "Am comis o greșeală politică (prin nominalizarea lui Peevski), pentru care îmi cer scuze față de cetățenii bulgari", a declarat premierul miercuri în Parlament, confirmându-și refuzul de a demisiona, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0581 secunde