Croația va sprijini aderarea României la Schengen

70
Croația va sprijini aderarea României la Schengen - croatiasustineaderarerom-1371659666.jpg

Articole recomandate

Președintele Croației, Ivo Josipovic, l-a asigurat pe președintele Senatului, Crin Antonescu, de faptul că țara sa va sprijini aderarea României la Schengen, după ce va deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, potrivit Agerpres.

Președintele Senatului a avut marți, la Zagreb, o întrevedere cu președintele Croației, Ivo Josipovic. Cei doi înalți demnitari au discutat aspecte ale cooperării româno-croate, în plan politic, economic, cultural, precum și cooperarea la nivel european, Republica Croația fiind, începând cu 1 iulie, membru cu drepturi depline al Uniunii Europene. De asemenea, au abordat și problematica aderării României la Spațiul Schengen, fiind menționat, totodată, rolul important pe care comunitatea croaților din România, precum și comunitatea română și istroromână din Croația îl au, ca punte de legătură între cele două țări.

În ceea ce privește aderarea României la spațiul Schengen, președintele Ivo Josipovic a explicat: "Vedem acest lucru nu ca pe un obstacol, ci ca pe o oportunitate de cooperare", a declarat președintele Croației. La discuții au fost subliniate de asemenea necesitatea unei politici financiare comune în UE, precum și oportunitățile de cooperare pe termen lung în cadrul unor proiecte de anvergură la nivel european. În finalul întrevederii, cele două părți au reiterat anga-jamentul de cooperare în cadrul Uniunii Europene, dar și de intensificare a relațiilor bilaterale dintre București și Zagreb, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4769 secunde