Vrei să pleci în vacanță în Bulgaria? Iată câteva sfaturi utile!

481
1
Vrei să pleci în vacanță  în Bulgaria?  Iată câteva sfaturi utile! - bulgaria-1371216630.jpg

Articole recomandate

În general toți ascultăm sfaturile celorlalți, însă de cele mai multe ori nu le urmăm pe principiul că "sfaturile sunt date să nu fie urmate" sau "Ei, doar nu mi s-o întâmpla tocmai mie". Așa că sfaturile care urmează privind o călătorie pe Litoralul bulgăresc rămân la latitudinea fiecărui turist, dacă să fie urmate sau nu.

Informațiile oferite vă pot salva de multe neplăceri și îți pot oferi o vacanță perfectă.

În cazul în care pleci cu mașina personală trebuie să aveți la dvs.: actele mașinii în original, împuternicire notarială dacă mașina nu este pe numele dvs, împuternicire de la firma proprietară în cazul în care mașină este cumpărată pe firmă, asigurarea RCA însoțită obligatoriu de Cartea Verde, vignetă pentru România, apoi de la granița cu Bulgaria sau din orice benzinărie Shell vignetă pentru Bulgaria.

Tot legat de mașină, este bine de știu că radarele din Bulgaria funcționează pe laser și detectoarele de radar nu sunt agreate. Atunci când sunteți opriți de Poliție, fie că acest lucru este la graniță, pe drum, sau la ieșirea din stațiune vi se vor cere: un act de identitate, permisul de conducere și actele mașinii. Poliția este întotdeauna îmbrăcată în uniformă, agentul de circulație mai întâi se va prezenta.

La ieșirea din graniță trebuie să aveți următoarele acte: carte de Identitate sau pașaport valabile. Vechile buletine de identitate nu sunt valabile.

Persoanele care călătoresc cu copii trebuie să aibă următoarele: fie copilul trecut pe pașaportul unuia sau ambilor părinți, fie copilul să aibă pașaport personal. În cazul în care copilul călătorește cu un singur părinte, sau fără părinți trebuie să aveți asupra dvs. și împuternicirea. În caz negativ nu veți putea trece frontiera.

Pentru cei care ies prin punctul de trecere al frontierei de la Giurgiu e bine de știut că taxa de pod la plecare se achită în RON, apoi la întoarcere taxa de pod la bulgari se poate achita în EURO sau BGL (cval. a 8 euro pentru mașina personală).

Încercați să aveți întotdeauna rezervorul cât mai plin deoarece nu veți întâlni foarte multe benzinării (acest lucru este valabil în special în lunile de iarnă, atunci când este posibil ca datorită stării vremii nefavorabile să trebuiască să stați un timp mai lung în mașină).

Parcarea mașinii dvs. trebuie să se facă doar în spații amenajate, sau în lipsa lor să se respecte zonele în care se afișează parcarea sau staționarea interzise, în caz negativ riscați ca mașina dvs. să fie ridicată și să o aveți înapoi de abia după ce achitați amenda. (sursa: www.turism-millenium.ro)

Comentează știrea

ionica
15 iunie 2013
o plaja...la Bulgari

Excelenta IMAGINEA cu o plaja unde se inghesuie turistii occidentali! Se poate vedea ca intre sosea si apa nu exista "beach-baruri" si alte "betoane ", ci numai NISIP ! Ceeace nu se vede este si calitatea nisipului care nici pe departe nu-i asa de fin ca cel din Mamaia(si ce daca, noi l-am acoperit cu "betoane" si vom aduce alt nisip probabil gratuit si de la Bulgari........

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cea mai scumpă vacanță  din lume
Pagina a fost generata in 1.8412 secunde