Castelul Bran, locul unde bântuie contele Dracula

630
Castelul Bran, locul  unde bântuie contele Dracula - castelulbran-1371216759.jpg

Articole recomandate

Castelul Bran denumit și castelul Dracula este unul dintre cele mai prețioase vestigii istorice din Transilvania. Dacă pereții monu-mentului ar vorbi, ne-ar putea destăinui secole întregi de istorie, veacuri de legendă și povești cum nu s-au mai auzit.

Cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei - cea a lui Dracula sau a lui Vlad Țepeș, se leagă și de castelul Bran. Aceasta ni-l înfățișează pe Vlad Țepeș - domnitor în Țara Românescă în secolul XV - drept un soi de vampir, ce se hrănește cu sângele și carnea dușmanilor. Aceste amă-nunte au constituit deliciul multor documentare, filme sau au fost folosite ca strategie de promovare a zonei. În realitate, acesta era doar un domnitor necruțător cu dușmanii, cărora le aplica pedeapsa extremă - trasul în teapă. S-a presupus că așa zisul Dracula a locuit în Castelul Bran, însă nu s-au găsit niciun fel de dovezi care să ateste lucrul acesta.

Castelul rămâne însă un vestigiu autentic, situat în pasul Rucăr-Bran, la 30 km de municipiul Brașov. Este amplasat strategic, pe marginea unei stânci înalte, pentru a spori vizibilitatea asupra zonei.

Castelul Dracula era inițial o fortificație de formă patrulateră neregulată, a căror turnuri au fost construite mult mai târziu. Cetatea a fost donată reginei Maria a României în 1920, care a amenajat-o și a transformat-o într-un veritabil castel, rămas moștenire fiicei sale, principesa Ileana.

În 1948, a reintrat în proprietatea statului român, deoarece familia regală a fost expulzată. În 1987 au fost începute o serie de lucrări în vederea restaurării și amenajării ca muzeu, iar recent Castelul Bran a fost restituit urmașilor principesei Ileana. Aceștia l-au remobilat cu piese din colecția personală, astfel că astăzi vizitatorii pot admira exponate ce reproduc și reflectă atmosfera regală de la castel.

(sursa:www.inromania.info)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cea mai scumpă vacanță  din lume
Pagina a fost generata in 1.7535 secunde