Zi neagră pe șoselele Constanței

Concurs Patru morți și opt răniți în mai puțin de 24 de ore

1191

Articole de la același autor

Duminică seara, în nici o oră, pe raza județului Constanța au avut loc două accidente deosebit de grave, care s-au soldat cu moartea a patru persoane, rănirea gravă a altora două și ușoară a încă două.
Ieri, în jurul orei 13, o altă mașină, în care se aflau trei frați, s-a izbit violent de un copac.
De altfel, elementul comun al celor trei accidente a fost tocmai faptul că mașinile implicate s-au izbit violent de copacii de pe marginea drumului, după ce șoferii lor au pierdut controlul volanului.

Polițist mort, între 23 August și Tuzla
Primul accident a avut loc duminică seara, la ora 19,10, pe DN39, la km 23+700.
Potrivit subcomisarului Tudorel Dogaru, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, Ion Naidin, de 38 de ani, din Mangalia, angajat în cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, cu gradul de agent de poliție, se afla la volanul autoturismului său, marca Ford Focus, cu numărul de înmatriculare CT-69-NMA, și circula dinspre localitatea 23 August spre Tuzla. Omul se afla în concediu, iar în mașina sa se mai aflau alte patru persoane, printre care și un minor de 11 ani.
La un moment dat, din cauză că nu a adaptat viteza la carosabilul acoperit cu zăpadă, Naidin a pierdut controlul volanului, intrând în coliziune cu un copac, care se afla în partea dreaptă a sensului său de mers.
Impactul a fost fatal pentru conducătorul auto, acesta murind pe loc.
Evenimentul rutier s-a soldat și cu rănirea gravă a lui Robert O., de 11 ani și a tatălui acestuia, Nicu Oancea, de 37 de ani, precum și cu rănirea ușoară a Marioarei Răducanu, de 42 de ani și Ștefania Oancea, de 32 de ani.
Victimele au fost transportate de urgență la Spitalul Clinic Județean Constanța.

Tragedie la Corbu
La 40 de minute de la producerea accidentului relatat în rândurile de mai sus, polițiștii au fost sesizați că, în alt colț al județului Constanța, a avut loc o nouă tragedie.
La doar un kilometru distanță de localitatea Corbu, trei suflete au pierit într-un accident rutier îngrozitor. Mașina în care se aflau tinerii respectivi a retezat un copac și s-a rupt practic în două. Bucăți imense din autoturism se aflau la mai bine de zece metri distanță între ele. Una dintre victimele implicate în accident nici măcar nu a putut fi identificată imediat, ea fiind decapitată în urma dezintegrării autoturismului.
Potrivit polițiștilor, accidentul s-a produs la ora 20,30, pe DJ 226, la km 23+300.
Florin Bălașa, de 24 de ani, din localitatea Corbu, conducea, fără a poseda carnet, un autoturism marca Fiat, cu numărul de înmatriculare AK 211 GP, înmatriculat în Italia, împrumutat de la niște prieteni. El nu a plecat la plimbare singur, ci a luat cu el alți doi prieteni, un băiat și o fată.
Tânărul nu a ținut seama de lipsa lui de experiență și, mai mult decât atât, a apăsat adânc pedala de accelerație. Aceste două cauze s-au completat, în mod nefericit, cu un carosabil umed, care-i pune la încercare până și pe cei mai profesioniști șoferi.
Florin a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă și s-a izbit de un copac, pe care autoturismul, din cauza vitezei imense, l-a retezat.
Mașina nu numai că s-a rupt în două, dar s-a și transformat în mormane de fier, despre care cu greu îți puteai imagina că au format un autoturism Fiat.
În urma impactului, șoferul a murit pe loc, la fel și ceilalți doi pasageri, Nicoleta Stoica, de 19 ani, din localitatea Beidaud, județul Tulcea și Ionuț Simioană, de 24 de ani, din Corbu.
Se poate spune cu certitudine că acesta se numără printre cele mai teribile accidente care s-au petrecut vreodată pe teritoriul județului Constanța.

Trei frați, răniți ieri, la Pietreni
Seria accidentelor spectaculoase a continuat. Ieri, pe la ora 13, polițiștii au fost alertați că un alt autoturism, cu trei persoane înăuntru, s-a izbit de un copac. Victimele, și în mod special șoferul, cu greu au putut fi scoase din mașină, iar asta doar cu intervenția pompierilor militari de la descarcerare.
Potrivit agentului șef adjunct Marian Moraru, din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene, Angheluș Bădău, de 31 de ani, din Băneasa, care poseda permis de conducere categoria B din anul 1995, se afla la volanul unui Opel Astra, cu numărul de înmatriculare CT-37-ALX.
Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv carosabil acoperit cu zăpadă, la km 214+200, mașina a derapat și a intrat în coliziune cu un copac, care se afla pe partea sa de mers.
În urma impactului, atât șoferul, cât și cei doi frați ai săi, Marian și Georgian, care se aflau în autoturism, au fost răniți.
Cele trei persoane au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte regulile de circulație și să nu apese pedala de accelerație atunci când observă că drumurile sunt acoperite de zăpadă sau mâzgă. Riscul producerii unor evenimente tragice nedorite devine mult prea mare atunci când inconștiența întrece anumite limite, iar teribilismul unor tineri este dus la extrem.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2642 secunde