Pentagonul își va majora de cinci ori numărul angajaților responsabili cu securitatea informatică

1117
Pentagonul își va majora de cinci ori numărul angajaților responsabili cu securitatea informatică - securitateinformatica-1359372756.jpg
Ministerul american al Apărării își va majora de cinci ori numărul angajaților însărcinați cu asigurarea securității informatice, relatează Washington Post, preluat de AFP. Potrivit publicației, care citează responsabili americani rămași sub protecția anonimatului, numărul de angajați ai Comandamentului Cibernetic ar urma să crească de la circa 900 la aproximativ 4.900 de militari și civili în câțiva ani. 


Decizia a fost luată la sfârșitul lui 2012 de înalți responsabili ai Pentagonului, din cauza înmulțirii amenințărilor împotriva spațiului ciber-netic, precizează publicația amintită. În noiembrie anul trecut, ministrul apărării Leon Panetta a declarat că securitatea informatică a Statelor Unite trebuie consolidată atât din punct de vedere financiar cât și al resurselor umane.

"Avem oameni competenți, însă, ca să fiu sincer, dacă vrem să ținem pasul cu schimbările în derulare, trebuie să investim mai mult în acest domeniu", a declarat Panetta într-un discurs la Washington.

Pericolul reprezentat de această amenințare a fost ilustrat de o recentă serie de atacuri informatice, în special cele ale unui virus care a șters datele din peste 30.000 de calculatoare ale unei companii petroliere de stat saudite. Proiectul de extindere a Comandamentului Cibernetic vizează în special protejarea sistemelor informatice ale rețelelor sau centralelor electrice, precum și securizarea rețelelor Pentagonului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Stire din Actual : Statele Unite recunosc  Guvernul Somaliei
Pagina a fost generata in 0.722 secunde