Concurs Petraeus predă astăzi comanda forțelor NATO din Afganistan

657
Petraeus predă astăzi comanda forțelor NATO din Afganistan - 200804generaldavidpetraeus-1310970797.jpg

Articole recomandate

Generalul David Petraeus, comandantul forțelor NATO din Afganistan, urmează să îi predea luni comanda succesorului său, locotenent-generalul John Allen, înainte de a prelua conducerea CIA, în luna septembrie, relatează NewsIn.

Predarea comenzii intervine la câteva ore după ce un consilier important al președintelui afgan Hamid Karzai și un parlamentar au fost uciși într-un atac, la Kabul.

În urmă cu mai puțin de o săptămână, fratele vitreg al lui Karzai, Ahmed Wali Karzai, a fost asasinat în Kandahar.

Petraeus, care servește de 37 de ani în armata americană, este arhitectul îmbunătățirii situației securității din Irak, după ce fostul președinte George W. Bush l-a însărcinat să administreze suplimentarea trupelor în 2007.

Anul trecut, el a preluat comanda forțelor din Afganistan și a supravegheat desfășurarea a peste 30.000 de soldați în plus pentru a lupta împotriva talibanilor.

Plecarea lui Petraeus coincide cu un transfer al securității de la forțele NATO către cele afgane, în unele zone ale țării. Duminică, Alianța a început să predea controlul în provincia Bamiyan, aflată la vest la Kabul. Aceasta este prima dintre cele șapte zone unde securitatea va fi asigurată de forțele locale, în baza unul plan anunțat în martie de Karzai.

Acest transfer este considerat un pas crucial înainte de încheierea misiunilor de luptă ale forțelor străine, în 2014.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7289 secunde