Piloții avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat

132
Piloții avionului AirAsia probabil au efectuat o amerizare, dar aeronava s-a scufundat - asia-1420216063.jpg

Articole recomandate

Piloții avionului AirAsia prăbușit probabil au încercat să efectueze o amerizare, în contextul unei defecțiuni tehnice, dar aeronava s-a scufundat din cauza valurilor mari, afirmă experți citați de Fox News, oferind ca argument în favoarea ipotezei starea aproape intactă a cadavrelor. Echipele de intervenție au recuperat din mare, până în prezent, 30 de cadavre, potrivit CNN.
"Dispozitivul de localizare în cazuri de urgență (ELT) ar intra în funcțiune la impact, fie că este vorba de sol, apă sau munți, dar nu funcționează pentru că nu a existat niciun impact major la atingerea apei", explică expertul în aviație Dudi Sudibyo. "Pilotul a reușit să efectueze amerizarea", adaugă el, potrivit Mediafax.ro.
Teoria că pasagerii erau în viață la câteva minute după impact este acreditată de faptul că o ușă pentru evacuarea de urgență a fost găsită aproape intactă, separată de fuselaj, ceea ce sugerează că a fost deschisă voluntar, conform unui fost ministru indonezian al Transporturilor, Jusman Syafii Djamal.
În plus, unele cadavre au fost găsite aproape intacte, având chiar și veste de salvare.
Avionul Airbus A320-200 - care efectua Cursa QZ8501 de la Surabaya (Indonezia) spre Singapore - s-a prăbușit pe 28 decembrie în Marea Java. La bordul avionului indonezian erau 162 de pasageri și membri ai echipajului. Nu au fost găsiți supraviețuitori.
Echipele de intervenție au recuperat din mare 30 de cadavre ale persoanelor aflate la bordul avionului indonezian prăbușit pe 28 decembrie, anunță surse oficiale citate de postul CNN.
Unul dintre cadavre a fost identificat și a fost înmormântat.
Echipele de intervenție continuau, vineri, operațiunile de căutare a fuselajului avionului, pe o suprafață de 5.400 de kilometri pătrați, în Marea Java. La activitățile de căutare, îngreunate de vremea nefavorabilă, participă zeci de avioane, elicoptere și nave.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5698 secunde