Pilotul american care s-a prăbușit lângă Benghazi, salvat în trei ore

1178
Pilotul american care s-a prăbușit lângă Benghazi, salvat în trei ore - 4128af1c3d6761cd2a7b902d63c633be.jpg
Operațiunea de salvare a pilotului avionului de vânătoare F-15 care s-a prăbușit luni în apropiere de Benghazi a durat trei ore și jumătate și s-a desfășurat după un scenariu bine pus la punct, care a implicat însă și largarea a două bombe.
La ora locală 23.33 (23.33, ora României), un avion F-15E care participa la un raid vizând apărarea antiaeriană libiană se prăbușește, în urma unui incident tehnic. Pilotul și ofițerul care conduce bombardament au timp să se catapulteze.
Imediat, o operațiune de căutare și salvare este lansată la bordul navei-amfibii americane Kearsarge, la 250 de kilometri distanță, afirmă un ofițer de rang înalt din corpul pușcașilor marini.
"Există o echipă de salvare în alertă de fiecare dată când sunt echipe în aer", explică el, sub acoperirea anonimatului.
Douăzeci și șapte de minute mai târziu, două avioane cu decolare verticală AV-8B Harrier sunt mobilizate de pe nava Kearsarge, pentru a furniza asistență deasupra zonei unde s-a catapultat echipajul, la Ghot Sultan, în apropiere de Benghazi, un bastion al opoziției. Un F-16 patrulează deja în zonă.
"Dacă pilotul vede forțe despre care nu știe dacă sunt prietene sau inamice, el dispune deja de un sprijin aerian, în așteptarea elicopterului", explică ofițerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.868 secunde