Un constănțean și doi tulceni - afaceriști cu bilete de avion pe banii altora

1138
Un constănțean și doi tulceni - afaceriști cu bilete de avion pe banii altora - db1808deeca44ed05349901e4596ed4a.jpg
Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Tulcea și Brigada de Combatere a Crimei Organizate Constanța, sub coordonarea DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea, îi anchetează pe un constănțean și doi tulceni, suspectați de comiterea unor infracțiuni informatice. Potrivit oamenilor legii, cei trei suspecți au obținut datele de identificare ale conturilor unor cetățeni străini și, după ce le "spărgeau", cumpărau bilete de avion pentru curse naționale și internaționale. Până în prezent, anchetatorii au identificat 40 de victime, care au fost prejudiciate cu aproximativ 40.000 de dolari. Ulterior, biletele de avion achiziționate erau puse în vânzare contra sumei de 100 de euro fiecare, indiferent de costul lor real. În acest scop, ei au realizat și o pagină web de rezervări de bilete, iar cumpărătorii de bună credință achitau cu cardurile, banii fiind direcționați în conturile suspecților. În momentul în care ajungeau însă în aeroporturi, cumpărătorii nu aveau niciun bilet.
În urma descinderii în domiciliile celor trei suspecți, din municipiile Tulcea și Constanța, anche-tatorii au confiscat: patru hard-disk-uri, un card cu bandă magnetică, două laptopuri, două memory-carduri, trei memory-stick-uri și 19 unități optice de stocare. Valoa-re bunurilor ridicate este estimată la 5.400 de lei.
Procurorii care anchetează cazul au dispus, luni, 12 iulie, reținerea celor doi suspecți tulceni pentru 24 de ore, dar în cursul zilei de marți, judecătorii au hotărât să fie cercetați în libertate, cu obligația de a nu părăsi localitatea de domiciliu. De asemenea, suspectul constănțean este anchetat în stare de libertate.
Cercetările continuă, polițiștii având convingerea că numărul păgubiților este mult mai mare. Cei trei suspecți sunt acuzați de acces neautorizat la un sistem informatic, cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin introducerea de date informatice și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0987 secunde