Peste 100 de percheziții în casele unor suspecți de comiterea mai multor infracțiuni informatice

3221
Peste 100 de percheziții în casele unor suspecți de comiterea mai multor infracțiuni informatice - 97f6f56d28588483a4970397479f40ea.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au desfășurat, ieri, peste 100 de percheziții domiciliare la locuințele unor suspecți de comiterea mai multor infracțiuni informatice, care locuiesc în 12 județe ale țării, printre care și una la Constanța. În același timp, și în Cehia, au fost efectuate 12 percheziții.
Acestea vizează probarea activității a trei grupări infracționale organizate, formate din peste 250 de persoane specializate în infracțiuni informatice.
Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt suspectați de crearea de site-uri aparent originare din SUA, cu ajutorul cărora se vindeau diverse bunuri. Anchetatorii susțin că în urma acestor infracțiuni, peste 800 de persoane au căzut victime licitațiilor fictive pe Internet, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 de euro.
Din primele cercetări a reieșit că, începând cu anul 2006, cele trei grupări infracționale organizate au acționat pe teritoriul mai multor state, respectiv, Spania, Italia, Franța, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveția, organizând licitații frauduloase prin intermediul Internetului.
La percheziții au participat peste 300 de ofițeri din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și a Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate, peste 70 de polițiști de la structurile operative și de la rutieră, precum și peste 400 de jandarmi. De asemenea, oamenii legii au avut la dispoziție un elicopter al Inspectoratului General al Aviației din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, iar procurorii DIICOT au colaborat cu ofițeri FBI și Secret Service, din cadrul Ambasadei SUA la București. În urma acestei acțiuni au fost reținute 70 de persoane care vor fi audiate de procurori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.576 secunde