Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Africa de Sud. Cel puţin 45 de persoane au murit în urma inundaţiilor

184
Ploile torenţiale au făcut prăpăd în Africa de Sud. Cel puţin 45 de persoane au murit în urma inundaţiilor - ploi-1649781659.jpg

Articole de la același autor

Cel puţin 45 de persoane au murit în Africa de Sud din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren produse după mai multe zile de ploi torenţiale fiind necesară intervenţia armatei, potrivit celui mai recent bilanţ comunicat marţi de autorităţi, informează AFP.


Marţi după-amiază, operaţiunile de salvare au continuat în special în regiunea Durban, din provincia Kwazulu-Natal (est), unul dintre principalele porturi de pe continent la Oceanul Indian.

Potrivit Realitatea.net armata a fost mobilizată pentru a acorda sprijin aerian în timpul evacuărilor. Elevi şi cadre didactice dintr-o şcoală gimnazială situată în oraşul portuar sunt în continuare prinşi în mijlocul apelor.

”Peste 45 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma precipitaţiilor puternice, iar acest număr ar putea creşte pe măsură ce ne parvin informaţii suplimentare”, a precizat departamentul de Cooperare al provinciei Kwazulu-Natal (est) într-un comunicat.

Peste 2.000 de case au fost deteriorate, precum şi circa 4.000 de locuinţe informale, a declarat Sihle Zikala, un oficial al provinciei, cu prilejul unei conferinţe de presă difuzată la televiziune.

”Este un coşmar, numeroase alunecări de teren, victime, locuinţe prăbuşite”, a declarat pentru AFP Garrith Jamieson, unul dintre membrii echipelor de salvare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 3.7694 secunde