Sute de elevi vor susține examenele Cambridge la Liceul "George Călinescu"

877
Sute de elevi vor susține examenele Cambridge la Liceul

Articole de la același autor

Din anul 1999, neîntrerupt nici chiar de pandemie, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța organizează anual examenele internaționale Cambridge, fiind instituția cu cea mai bogată experiență. În cei 23 de ani de activitate desfășurată în acest domeniu, mii de candidați au susținut aici probele de examen Cambridge – fie că vorbim de KET, PET, FCE și CAE și examen IELTS (modulul Academic) -, beneficiind de condiții impecabile de organizare, desfășurare, comunicare și suport informațional.



„Am făcut eforturi în fiecare an să îmbunătățim dotarea tehnică, pregătirea personalului implicat în desfășurarea examenelor și căile de comunicare cu candidații, pentru o experiență optimă, în conformitate cu standardele impuse de British Council și Cambridge English Language Assessment”, a declarat prof. Daniela Enache, coordonatorul centrului de examen din ultimii ani.

De anul acesta, oferta Liceului Teoretic „George Călinescu” va fi îmbogățită prin organizarea unei sesiuni de examen IELTS în luna mai. „Dorim să răspundem cererilor cât mai variate ale societății și totodată să facilităm accesul candidaților din județul Constanța și din împrejurimi la acest examen. Ne adresăm atât elevilor de clasa a XI-a care intenționează să urmeze studiile universitare în străinătate, cât și persoanelor care au nevoie de acest certificat pentru integrare pe piața muncii sau pentru înscriere la studii postuniversitare”, explică prof. dr. Iuliana Dode, coordonatorul centrului de examen în sesiunea din mai-iunie 2022.

Și anul acesta examenele au suscitat interesul a sute de elevi, dat fiind că certificatele obținute sunt recunoscute internațional, iar progresul social implică internaționalizarea tuturor domeniilor de activitate, făcând necesară obținerea unui certificat de competență lingvistică.

„Ne mândrim cu această tradiție a organizării de examene pentru certificate internaționale, prin care demonstrăm calitatea activităților desfășurate în liceul nostru și sprijinim comunitatea locală în același timp, prin facilitarea susținerii acestor examene mai aproape de domiciliul candidaților. Eforturile echipei de organizare și ale celorlalți colegi implicați în desfășurarea examenelor Cambridge și IELTS au dus la o creștere semnificativă a numărului de candidați în ultima perioadă, ceea ce ne onorează, dar ne și determină să îmbunătățim constant acest sector de activitate”, susține prof. Vasile Mihăilă, directorul instituției de învățământ.

Calendarul examenelor și al înscrierilor

Proba pentru IELTS (Academic) este programată pe 28 mai, termenul limită pentru înscrieri fiind joi, 12 mai. Taxa pentru examenul IELTS este de 982 lei.

Pentru CAMBRIDGE KET, PET, FCE şi CAE probele scrise se desfășoară astfel: FCE (nivel B2) – 21 mai; KET (nivel A2) și PET (nivel B1) – 4 iunie; CAE (nivel C1) – 4 iunie.

Datele pentru probele orale vor fi stabilite de British Council și comunicate ulterior. Înscrierile la aceste examene se fac la sediul liceului (contabilitate).

Pentru FCE (B2), KET (A2) și PET (B1) înscrierile s-au încheiat săptămâna trecută, iar pentru CAE (C1) se vor încheia marți, 19 aprilie.

Înscrierea constă în achitarea integrală a taxei de examen (la contabilitatea unității de învățământ, de luni până vineri în intervalul 09.00-16.00). Având în vedere că de luni, 18 aprilie, elevii vor fi în vacanță, programul contabilității ar putea suferi modificări.

În ceea ce privește prețurile, pentru susținerea examenului KET se achită 425 lei; PET - 525 lei; FCE - 710 lei; CAE - 725 lei (653 lei pentru elevii Liceului „George Călinescu” care studiază limba engleză în regim bilingv).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9294 secunde