Pasiunea pentru istorie a două eleve ale Liceului „George Călinescu”, răsplătită la nivel național

799
Pasiunea pentru istorie a două eleve ale Liceului „George Călinescu”, răsplătită la nivel național - iorga-1624433636.jpg
Cu ocazia sărbătoririi celor 150 de ani de la nașterea marelui istoric Nicolae Iorga, Facultatea de Istorie din cadrul Universității București a organizat Concursul Național de Istorie „Nicolae Iorga”. Acest concurs urmărește încurajarea elevilor de a utiliza, în mod creativ, original și coerent cunoștințele istorice. Obiectivele concursului sunt: educarea capacității de comunicare și dialog, dezvoltarea gândirii critice, dezvoltarea spiritului de competiție, menţinerea interesului pentru disciplina istorie, valorificarea abilităţilor elevilor pasionaţi de istorie.

Elevii cu performanțe în domeniul istoriei au reprezentat cu mândrie și onoare Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanța și, sub îndrumarea prof. Eugenia Crăciun, au obținut rezultate foarte bune: Georgiana-Raluca Ionescu, clasa a XI-a E, premiul al II-lea și Raluca Botezatu, clasa a XII-a F, mențiune. „În urma participării la acest concurs, elevele au dovedit abilități dezvoltate prin intermediul activităților de la clasă, precum: analiza evenimentelor, dezvoltarea spiritului critic, capacitatea de a identifica riscurile și de a găsi soluții rezonabile”, transmite prof. Cristina Loredana Pintilie, consilier de imagine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3912 secunde