Politica copilului unic, sub semnul întrebării pe fondul îmbătrânirii populației Chinei

180
China prevede fuzionarea actualului Minister al Sănătății și a Comisiei naționale a populației și planificării familiale, pentru a crea o Comisie Națională de sănătate și planificare familială. 


Serviciile de planificare familială au o reputație proastă în China, deoarece ele pun în aplicare politica copilului unic, responsabilă de numeroase drame, între care sterilizări în masă, avorturi tardive sau abandonarea fetițelor, comentează AFP.

Această politică, de o amploare unică în lume, a fost realizată în marș forțat timp de peste trei decenii. Această politică nu a fost decât marginal relaxată, iar acum este din ce în ce mai mult pusă sub semnul întrebării, în condițiile în care țara este amenințată de problemele îmbătrânirii care fac ca populația activă pe câmpul muncii să înceapă să scadă.

Studiul și redactarea politicilor strategice de creștere a populației vor fi de acum încredințate Comisiei naționale pentru dezvoltare și reformă, organismul de planificare economică din China.

Aceste măsuri se înscriu într-o amplă restructurare a instituțiilor de stat ale Chinei, menită să le crească eficiența și care a fost decisă la reuniunea plenară a parlamentului, în curs de desfășurare la Beijing. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3965 secunde