Concurs Polițiștii nu exclud varianta unei înscenări în jaful de pe A1

985
Polițiștii nu exclud varianta unei înscenări în jaful de pe A1 - jafpeautostrada61849600-1312958901.jpg

Articole recomandate

Ipoteze noi în jaful secolului, în care au fost furate bijuterii de aproape un milion de euro. Polițiștii nu exclud varianta unei înscenări, după audierea celor două victime ale tâlhăriei de pe Autostrada București-Pitești. Cei doi au fost supuși testului cu detectorul de minciuni, însă rezultatul nu a fost făcut public. Anchetatorii iau în calcul toate "ipotezele de lucru". Primul semn de întrebare al polițiștilor referitor la autenticitatea jafului îl reprezintă cioburile geamului spart, de la mașina victimelor. Acestea au căzut în exterior și nu înăuntru, cum ar fi fost normal.

Un al doile semn de întrebare a fost mașina cu care erau transportate bijuteriile de peste un milion de euro. Acestea nu erau transportate într-un vehicul blindat, cum era normal, și nici nu erau însoțite de agenți înarmați. Mai mult, se pare că proprietarul aurului nu avea asigurare.

"Trebuie să dea explicații de ce acest transport s-a făcut împotriva legii, nu potrivit legii și menționez aici că nu există un plan de deplasare și de transport al acestor bijuterii avizat de Poliție în condițiile în care Poliția nu a fost anunțată și nu ar fi avizat un asemenea plan niciodată în condițiile în care transportul s-a efectuat cu o mașină obișnuită, neechipată corespunzător și fără pază, așa cum prevede legea", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, Dănuț Dinu.

Polițiștii au suspiciuni și pentru că, deși jaful ar fi durat câteva minute, potrivit declarațiilor victimelor, nu există martori și nici o altă persoană decât cei doi care să fi sunat la Serviciul unic de urgență 112, în condițiile în care tâlhăria a avut loc în plin trafic.

Un ultim semn de intrebre pentru anchetatori îl reprezintă declarațiile martorilor. Obosiți după 6 ore de audieri, aceștia s-au cam încurcat în informații. Deși inițial au spus că trebuiau să ajungă cu transportul la Sibiu, ulterior și-au schimbat declarația asigurând că transportul ar fi trebuit să ajungă, de fapt, la Oradea.

Anchetatorii iau în calcul toate ipotezele de lucru, inclusiv o înscenare, o acțiune la pont și o urmărire în cazul incidentului de pe Autostrada București - Pitești.

"Luăm în calcul toate ipotezele de lucru, inclusiv o înscenare, o acțiune la pont și o urmărire, dar trebuie să spun că este inadmisibil ce s-a întâmplat deoarece nu poți pleca pe stradă cu 22 de kilograme de aur fără să-ți iei nicio măsură de siguranță încălcând legea", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Argeș, potrivit Mediafax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 10 August 2011
Stire din Actual : Cutremur de 3,8 grade în Vrancea
Miercuri, 10 August 2011
Stire din Actual : Protest cu pistol la Cotroceni
Pagina a fost generata in 2.2502 secunde