Portugalia se pregătește pentru noi tăieri, în sănătate, educație și securitate socială

122
Portugalia se pregătește pentru noi tăieri,  în sănătate, educație și securitate socială - portugalia-1365427013.jpg
Guvernul portughez va reduce din nou cheltuielile pentru sănătate, educație și securitate socială, pentru a evita eșuarea programului de bailout după ce Curtea Constituțională a respins scăderea salariilor și pensiilor din sectorul public.

Premierul Pedro Passos Coelho a declarat, într-un discurs televizat, că respingerea măsurilor de austeritate adoptate în cadrul acordului de finanțare externă de 78 miliarde euro încheiat în 2011 cu UE și FMI riscă să deraieze programul de ajustare și să împiedice guvernul să revină pe piețe până la termenul convenit, în luna septembrie, potrivit Financial Times.

Curtea constituțională portugheză a respins, vineri seară, patru măsuri de austeritate din acordul cu instituțiile financiare internaționale, deoarece legea din Portugalia prevede că măsurile de ajustare fiscală trebuie să afecteze în egală măsură bugetarii și angajații din sectorul privat, fără discriminare. Coelho a afirmat că nu mai are alte opțiuni după decizia curții, fiind nevoit să adopte noi măsuri de reducere a cheltuielilor în zona transferurilor sociale. Bugetele companiilor de stat vor fi de asemenea reduse.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3943 secunde