Posibil acord crucial între Hamas și Israel (The Washington Post)

3746
Posibil acord crucial între Hamas și Israel (The Washington Post) - 1200x797-1700130509.jpg

Articole de la același autor

Hamas a fost de acord, în principiu, să încheie un acord cu Israelul, asta după negocierile eșuate de miercuri, 15 noiembrie (mai multe, aici). Israelul, de asemenea, ar urma să anunțe o declarație favorabilă în acest sens, informează The Washington Post, care citează un diplomat arab și alte surse informate apropiate de dosar. Acordul vizează eliberarea a cel puțin 50 de femei și copii luați ostatici pe 7 octombrie, înțelegerea urmând să fie confirmată în perioada următoare în mod oficial de Israel, relatează WP, citează stiripesurse.ro


Acum, în Israel, există o discuție internă despre condițiile unui posibil acord, notează ziarul. După cum au avertizat sursele ziarului, acordul negociat ar putea de asemenea eșua, precum și o serie de acorduri anterioare similare, răspunsul Israelului fiind așteptat în scurt timp. Dacă Israelul respinge acordul, negocierile vor trebui să înceapă din nou.


Potrivit surselor ziarului, acordurile anterioare discutate și eșuate diferă în ceea ce privește numărul de ostatici. Ministerul israelian de Externe a declarat ieri că nu vor exista pauze umanitare lungi în Fâșia Gaza până când toți ostaticii nu vor fi eliberați. Eliberarea ostaticilor este principala cerere a Israelului către Hamas.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5534 secunde