Burta bate cartea

"Prăvălia cu cărți" va fi înlocuită de Prăvălia cu kebab

2432

Articole de la același autor

Consacrată în peisajul cultural constănțean drept cea mai bine aprovizionată librărie, "Prăvălia cu cărți", situată ÎNCĂ pe strada Mircea cel Bătrân, se va muta, la sfârșitul acestei luni, la celălalt sediu, de pe strada Sarmisegetuza. Astfel că iubitorii de carte vor trebui să-și reevalueze nu atât opțiunile literare cât traseul. Astfel, ei vor putea merge la aceeași Prăvălie cu cărți, dar la altă adresă, se vor putea orienta către alte librării, nu la fel de bine aprovizionate, sau se vor putea reprofila pe consumul de kebab, produsul care va lua, în curând, locul cărților.
Acțiunea este cu atât mai discordantă cu cât în Constanța cititorii au la dispoziție doar câteva librării de unde își pot cumpăra cărți, spre deosebire de fast-food-urile în număr direct proporțional cu… consumatorii de gen.
Cu nostalgia celor peste 10 ani petrecuți în sediul de pe Mircea cel Bătrân, managerul librăriei "Prăvălia cu cărți", Raul Tincu, ne-a mărturisit că, pe fondul crizei economice, fiul proprietarului clădirii care găzduiește librăria intenționează să deschidă un fast-food. Astfel că papilele gustative câștigă bătălia cu cartea, întrucât chiria lunară pe care proprietarii librăriei o plătesc este de 700 euro, în timp ce kebabul ar aduce în jur de 4.000-5.000 de euro profit, așa cum preconizează inițiatorii proiectului.
Cu vânzări în creștere în ultimii ani, Prăvălia cu cărți este locul ideal pentru aprovizionarea cu carte școlară și dicționare, mai ales că, aproape de Biblioteca Județeană, librăria beneficiază de o bună vizibilitate.
Pornind de la ideea "să citească și ochiul nostru o carte", și ajungând la incon-fundabilul "să mănâncă și gura noastră un kebab", clădirea va trece de la hrana spirituală la cea materială, preluând, astfel, o altă categorie de public. Am putea trece în registrul imaginativ, propunând un loc în care cititorul să poată mânca în liniște un kebab, pe un fundal asigurat de Bach, alături de o carte asezonată cu meniul zilei. Prăvălia cu Kebab, ar împușca, astfel, doi iepuri dintr-o lovitură, ucigând concurența cu propriile ei arme.
Pentru cititorii din afara Constanței și nu numai, librăria a pus la dispoziție site-ul www.pravaliacucarti.ro, de unde aceștia pot achiziționa volumele dorite. Așa cum ne informează site-ul, livrarea comenzii se face în următoarea zi lucrătoare și costă 14 lei, iar pentru comenzi mai mari de 300 lei, livrarea este gratuită. Reducerile și diferitele oferte puse la dispoziția cititorilor care comandă direct de pe site au făcut ca vânzările să crească considerabil.
Astfel că Prăvălia cu cărți își va pierde din vizibilitate, ieșind de pe raza bulevardului Mircea, dar cu siguranță nu își va pierde cititorii, care vor avea la dispoziție aceeași ofertă editorială cu care au fost obișnuiți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1434 secunde