Premieră în ultimele două luni! Ucraina, anunțul zilei

386
Premieră în ultimele două luni! Ucraina, anunțul zilei - ucraina-1694884164.jpg

Articole de la același autor

Ucraina a anunţat sâmbătă că două nave-cargo se îndreaptă către porturile sale la Marea Neagră, o premieră după jumătatea lunii iulie, când Rusia s-a retras din acordul cu Kievul privind tranzitul de cereale, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

'Primele nave civile folosesc coridorul temporar pentru a ajunge în porturile ucrainene', a salutat pe Facebook ministrul infrastructurii ucrainean, Oleksandr Kubrakov.

'Cargourile Resilient Africa şi Aroyat au confirmat că sunt pregătite să ajungă în portul Cernomorsk pentru a încărca aproximativ 20.000 de tone de grâu cu destinaţia Africa şi Asia', a adăugat el.

Cele două cargouri navighează sub pavilion al statului Palaos şi echipajele lor sunt compuse din cetăţeni turci, azeri, egipteni şi ucraineni.

La jumătatea lunii iulie, Rusia s-a retras din acordul semnat în vara lui 2022 cu Ucraina, sub egida ONU şi a Turciei, document care permitea, în pofida războiului, exportul de cereale ucrainene, cruciale pentru securitatea alimentară mondială.

De atunci, Rusia a desfăşurat o campanie de bombardamente contra infrastructurilor portuare şi cerealiere ale Ucrainei.

'În termen de o lună, 270.000 de tone de cereale au fost distruse în loviturile ruse', indica Kubrakov pe 23 august.

Sursa foto: Alexander Kubrakov/facebook.com

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.247 secunde