Premierul grec promite o luptă neobosită contra violenței politice

89
Premierul grec promite o luptă neobosită contra violenței politice - premiergrec-1383688789.jpg

Articole recomandate

Premierul grec Antonis Samaras a promis o luptă neobosită contra violenței politice, după uciderea a doi membri ai partidului neonazist Zori Aurii, precedată de omorul unui muzician antifascist, în septembrie. 

"Nu vom permite ca violența criminală să învingă democrația, indiferent de circumstanțe", a declarat Samaras, pentru postul de televiziune Mega.

Doi bărbați înarmați pe o motocicletă au ucis, vineri, doi membri ai partidului de extremă dreaptă și au rănit grav un al treilea, în fața unui birou al formațiunii, într-o suburbie a Atenei.

Experții sunt îngrijorați că acest atac, care urmează asasinării, la jumătatea lui septembrie, a unui rapper antifascist de către un membru al Zori de Aur, ar putea provoca o creștere a violenței.

Până în prezent, acest dublu asa-sinat nu a fost revendicat, în timp ce poliția antiteroristă din Grecia îi caută pe autorii acestei crime.

Samaras și-a îndemnat compa-trioții să rămână uniți în fața crizei economice, care continuă să afecteze Grecia, la trei ani după ce acest stat a reușit să scape de faliment, datorită unui ajutor din partea Uniunii Europene și a Fondului Monetar Internațional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5649 secunde