PREMII NOBEL. Edward Snowden, posibil laureat

65
PREMII NOBEL. Edward Snowden, posibil laureat - snowden-1412577668.jpg

Articole recomandate

Sezonul premiilor Nobel debutează azi, cu cel pentru medicină, iar speculațiile abundă deja pe seama viitorilor posibili laureați ai prestigiosului trofeu pentru pace, printre care se numără americanul Edward Snowden, papa Francisc și pakistaneza Malala Yousafzai.

În acest an, Kristian Berg Harpviken l-a pus pe papa Francisc pe primul loc, în fața lui Edward Snowden, despre care spune că ar fi un laureat controversat, deoarece "mulți oameni continuă să îl vadă ca pe un trădător și ca pe cineva care a încălcat legea".

Dacă cei cinci membri ai Comitetului Nobel s-ar pune de acord și ar vota pentru premierea acestui disident american care și-a găsit refugiu în Rusia, ei "ar sublinia independența" premiului, consideră Nobeliana.com, site-ul istoricilor norvegieni.

Alții nu sunt de acord cu această părere. "Ar fi un act cu adevărat curajos", spune Robert Haardh, președintele Civil Right Defenders, un ONG suedez. "Dar dacă ne referim la trecut, nu pot să mi-l imaginez drept câștigător. E prea polemic, iar scandinavii sunt prea atașați de Statele Unite", spune acesta, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : "Arlequinade" la… Harlequin
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Proiecție de gală la Cityplex Tomis Mall
Pagina a fost generata in 0.3386 secunde