Preot suspendat de Biserică, după ce și-a anunțat candidatura la primărie

184
Preot suspendat de Biserică, după ce și-a anunțat candidatura la primărie - preotcandidatlaprimarie-1710344370.jpg

Articole de la același autor

Preotul Neculai Zugravu, din Târgu Frumos, și-a anunțat candidatura la primărie. Biserica i-a suspendat dreptul de a mai sluji.
Un preot din orașul Târgu Frumos, județul Iași, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar, din partea PNL. Neculai Zugravu, parohul Bisericii "Sfânta Paraschiva” are 68 de ani și a decis să intre în politică după ce și-a depus cererea de pensionare.


Acesta a fost anunțat ca și candidat pentru primărie pe 10 martie într-o ședință a organizației locale a PNL la care au participat și membrii din conducerea PNL Iași.
Episcopia Iașilor l-au oprit pe acesta de la slujire. Preotul nu mai are voie să oficieze slujbe până când situația nu va fi clarificată.


Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a publicat duminică o decizie prin care preoții ortodocși au obligația de a păstra neutralitatea în timpul campaniilor electorale, atât în declarațiile publice, cât şi în activitatea practică, faţă de problemele cu caracter politic iar opţiunea politică va fi exprimată doar prin votul personal secret.


Biserica Ortodoxă Română a decis să mențină hotărârea sinodală nr. 1676 din 6 martie 2008, prin care, în conformitate cu Sfintele Canoane, arhiereului, preotului, diaconului, monahului şi monahiei din Biserica Ortodoxă Română le este interzis să facă politică. Preoții pot candida pentru funcții de consilieri locali sau județeni, doar ca și candidați independenți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3668 secunde