Președintele Argentinei, Cristina Kirchner, inculpată pentru mușamalizarea unui atentat antievreiesc

74
Președintele Argentinei, Cristina Kirchner, inculpată pentru mușamalizarea unui atentat antievreiesc - 0010848068-1423863002.jpg

Articole recomandate

Cristina Fernández Kirchner, președintele Argentinei, a fost inculpată pentru presupuse acțiuni de mușamalizare a rolului jucat de Iran într-un atentat comis la un centru evreiesc în anul 1994, informează publicația Buenos Aires Herald.


Procurorul federal Gerardo Pollicita a cerut investigarea penală a președintelui Cristina Fernández Kirchner și a ministrului de Externe, Hector Timerman, în cazul presupusei mușamalizări a rolului jucat de Iran în atentatul comis în anul 1994.

Atentatul comis pe 18 iulie 1994 la sediul Asociației mutuale israelo-argentiniene (AMIA) s-a soldat cu 85 de morți și sute de răniți.

Cererea de inculpare a președintelui Kirchner fusese prezentată inițial de procurorul de caz Alberto Nisman, găsit mort pe 18 ianuarie. Nisman afirma că președintele Kirchner și Timerman i-au protejat pe autorii atacului terorist din anul 1994, finanțați de regimul din Iran, scrie Mediafax.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3536 secunde