Vladimir Putin a acceptat, la Minsk, eliberarea pilotului și deputatului ucrainean Nadia Savcenko

147
Vladimir Putin a acceptat, la Minsk, eliberarea pilotului și deputatului ucrainean Nadia Savcenko - 627x0-1423755612.jpg

Articole recomandate

Acordul de la Minsk prevede eliberarea de către Rusia a fostului pilot militar ucrainean Nadia Savcenko, în prezent parlamentar, unul dintre sutele de militari capturați în cursul conflictului separatist din estul Ucrainei, afirmă surse citate de ziarul The New York Times. 


Nadia Savcenko, în vârstă de 33 de ani, nu este deținută în estul Ucrainei, ci este într-o închisoare din Rusia, fiind acuzată în cazul uciderii a doi ziariști ruși decedați în Ucraina în iunie 2014.

În contextul în care liderii Franței, Germaniei, Ucrainei și Rusiei au ajuns la un acord la reuniunea de la Minsk, se pare că există și o înțelegere clară pentru eliberarea Nadiei Savcenko. Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a confirmat înțelegerea privind eliberarea deputatului ucrainean.

Petro Poroșenko îi ceruse personal președintelui rus, Vladimir Putin, eliberarea Nadiei Savcenko, îndemnându-i și pe Francois Hollande, președintele Franței, și pe cancelarul german, Angela Merkel, să intervină în acest sens.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.897 secunde