Concurs Președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, judecat pentru "Afacerea Pavilionul Expozițional"

875

Articole de la același autor

Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, este la un pas de a fi trimis în judecată pentru "Afacerea Pavilionul Expozițional".
DNA cere Înaltei Curți de Casație și Justiție să admită ca dosarul în care va fi trimis în judecată să fie soluționat de o instanță din alt județ decât Constanța.
Termenul pentru judecarea cererii este stabilit pentru ședința din 6 august.

Potrivit Codului de procedură penală, procurorul care efectuează sau supraveghează urmărirea penală poate cere Înaltei Curți de Casație și Justiție să desemneze o instanță egală în grad cu cea căreia i-ar reveni competența să judece cauza în primă instanță, care să fie sesizată prin rechizitoriu.
În același dosar, procurorii l-au mai pus sub învinuire pe un fost director din Primăria Constanța, Marius Tărcatu.
Fostul reprezentant al Delegației Comisiei Europene la București, Jonathan Scheele, anunța, în iunie 2005, într-o conferință de presă organizată la Constanța, că Uniunea Europeana este nevoită să ceară înapoi Guvernului român suma de 1,2 milioane de euro pentru neîndeplinirea obiectivului "Pavilion Expozițional la Constanta", din cauza faptului că beneficiarul proiectului, Consiliul Județean Constanta, nu a respectat termenele contractuale, întârziind lucrările.
"Acest lucru s-a și întâmplat, Guvernul României restituind Uniunii Europene suma de 1,2 milioane de euro, acesta fiind și prejudiciul care se impută. Nicușor Constantinescu e acuzat de abuz în serviciu, întrucât el ar fi cel care a blocat construcția acelui pavilion expozițional. A anulat autorizația de construcție a obiectivului", au declarat surse judiciare.
De altfel, în aceeași conferință de presă din iunie 2005, Jonathan Scheele a arătat că proiectul de la Constanța este primul finanțat de UE pentru care lucrările sunt suspendate din cauza beneficiarului și a sugerat că este foarte probabil ca, în final, "pentru recuperarea banilor, să răspundă un funcționar din Constanța".
În replică, atunci, Nicușor Constantinescu l-a acuzat pe Scheele că este prieten cu fostul președinte al CJ Constanța, deputatul PD Stelian Duțu, cel care a obținut finanțarea pentru proiect, și, din acest motiv, ar fi atât de vehement față de proiectul "Pavilionul Expozițional Constanța".
NIcușor Constantinescu este cercetat alături de primarul Radu Măzăre și alte 25 de persoane și în dosarul privind retrocedările imobilelor preluate abuziv în perioada 1945-1989.
De asemenea, Marius Tărcatu este condamnat, printr-o sentință nedefinitivă, la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei, pentru implicare în fapte de corupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8935 secunde