În dosarul retrocedărilor cu cântec

Pomacost SA, SC Holland Development Group SA și Aqualand SA cer ridicarea sechestrelor asiguratorii puse de DNA

1019

Articole de la același autor

Curtea de Apel Constanța a amânat pentru 21 august judecarea plângerilor formulate de Pomacost SA, SC Holland Development Group SA și Aqualand SA, trei dintre firmele asociate cu numele primarului Radu Ștefan Mazăre, împotriva sechestrelor asiguratorii dispuse de către procurorii DNA - structura centrală. Până la noul termen se va dispune repartizarea aleatorie a dosarului la un complet de magistrați ce judecă fapte de corupție.
O plângere similară a fost înaintată de SC Nisipuri SA, fosta societate a edilului Radu Ștefan Mazăre, instanța respingând-o ca inadmisibilă. Decizia magistraților în acest caz a fost atacată cu recurs.
Sechestrele au fost instituite în dosarul de urmărire penală 29/P/2005, care privește retrocedările presupuse a fi ilegale ale administrației publice constănțene. Cap de afiș în dosarul penal sunt primarul Radu Mazăre și președintele Consiliului Județean, Nicușor Constantinescu.
Procurorii anticorupție au dispus instituirea sechestrului asigurator în vederea confiscării speciale asupra mai multor bunuri ale persoanelor cercetate din dosar. În ordonanța de instituire a sechestrelor luate de DNA se arată despre învinuiți că "mai dețin terenuri dobândite din faptele penale săvârșite de învinuiții care sunt sau au fost acționari la acestea și alte societăți comerciale, care doar aparent pot proba cumpărarea, fără să poată dovedi buna credință în tranzacția ce stă la baza transferului de proprietate câtă vreme actele și faptele proprii comise de învinuiții acționari și cele ale persoanelor interpuse, învinuite de participație penală la aceleași infracțiuni demonstrează contrariul și anume că acțiunile infracționale au avut drept scop dobândirea proprietății asupra terenului respectiv".
Rămâne de văzut ce vor decide magistrații cu privire la aceste plângeri. Între timp, nu este exclus ca dosarul echipei Radu Mazăre- Nicușor Constantinescu și a persoanele considerate complice la comiterea infracțiunilor să ajungă la instanțele de judecată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7946 secunde