Președintele Turciei neagă că țara sa îi susține pe teroriștii islamiști în Siria

206
Președintele Turciei neagă că țara sa îi susține pe teroriștii islamiști în Siria - 20140122464182029rszcrp-1410958450.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a negat că țara sa susține grupări islamiste extremiste în Siria și că închide ochii la faptul că jihadiștii recrutează adepți de pe teritoriul Turciei, relatează DPA.


Potrivit unor rapoarte apărute în media, între care The New York Times și Newsweek, Statul Islamic /SI/ se poate baza pe un flux continuu de recruți care vin din Turcia.

'Turcia este împotriva oricărei forme de terorism și a oricărei organizații teroriste. Nu am acceptat niciodată termenul 'terorism islamic' și nu-l vom accepta niciodată', a declarat Erdogan. 'A descrie Turcia ca o țară care susține terorismul este grosolan', a subliniat președintele turc.

Analiștii estimează că sute de turci luptă în prezent alături de miliția Statului Islamic în Irak și Siria și cred că gruparea are rețele clandestine de susținere care acționează în Turcia.

Potrivit unor estimări recente din SUA, gruparea jihadistă are acum peste 30.000 de membri. Aproximativ 1.000 de turci s-au alăturat grupului jihadist Statul Islamic, potrivit cotidianului american New York Times. Citând oficiali ai guvernului turc și rapoarte media, New York Times a menționat că Turcia este una dintre cele mai mari surse de luptători străini pentru grupul extremist Statul Islamic, care a preluat controlul asupra unor mari zone din Irak și Siria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2986 secunde