Preţul gazelor a crescut după ce UE a omis un posibil plafon

193
Preţul gazelor a crescut după ce UE a omis un posibil plafon - gazepret-1663246266.jpg

Articole de la același autor

Preţul gazelor naturale la bursele din Marea Britanie şi Ţările de Jos a crescut, după ce Comisia Europeană a omis să includă o propunere anterioară, vizând plafonarea preţurilor pentru gazele naturale importate, în pachetul său de măsuri destinat combaterii exploziei preţurilor la energie, transmite Reuters.

La Amsterdam, cotaţiile pentru contractele futures cu livrare în luna următoare au crescut cu 20,50 euro, până la 215 euro pentru un Megawatt oră (MWh). În cazul contractelor cu livrarea în ziua următoare, creşterea a fost de 16,50 euro, până la 211 euro pentru un MWh.

Comisia Europeană a prezentat miercuri un plan de măsuri destinat să protejeze cetăţenii şi companiile de creşterea preţurilor la energie. Planul include o taxă pe profiturile excesive generate de companiile din energie şi reducerea consumul de electricitate în întregul bloc comunitar.

În schimb, Executivul comunitar a renunţat la un plan iniţial care prevedea plafonarea preţului pentru gazele naturale importate din Rusia. Ţările membre UE au opinii diferite când vine vorba de impactul unui plafon de preţ asupra eforturilor Europei de a-şi asigura aprovizionarea cu energie la iarnă.

„În condiţiile în care şansele pentru un plafon de preţ la gaze au scăzut, piaţa continuă să evolueze pe tendinţa înregistrată în ultimele zile”, au apreciat analiştii de la Engie EnergyScan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4992 secunde