Declaraţia zilei din partea lui Klaus Iohannis, vizavi de gazele din Rusia

238
Declaraţia zilei din partea lui Klaus Iohannis, vizavi de gazele din Rusia - yjm3ztyyzwq2ntm5mdhkngu3zgyyyzaz-1646301885.jpg
Dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie să înceteze, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis, azi, în conferinţa comună cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, şeful statului punctând că este nevoie de abordări pe termen scurt, mediu şi lung pentru aprovizionarea cu energie a spaţiului comunitar şi pentru ca preţurile să nu sufoce economia, scrie Agerpres.



Preşedintele a precizat că Ursula Von der Leyen l-a informat despre demersurile de a creşte securitatea energetică a Uniunii.

"Acesta este un obiectiv strategic pentru noi toţi. Interconectarea, importurile de gaze naturale lichefiate, investiţiile masive în regenerabile şi în sectorul nuclear civil trebuie să fie sprijinite în continuare. Pentru noi, aceste aspecte legate de energie sunt extrem de importante şi am discutat pe larg cu doamna preşedintă aceste chestiuni. Este nevoie de o abordare pe termen scurt, pentru a garanta aprovizionarea cu energie a tuturor statelor membre ale Uniunii. Este nevoie de o abordare pe termen mediu, pentru a avea energie suficientă în aşa fel încât preţurile să nu explodeze şi să nu fie sufocată economia europeană. În cazul nostru, evident, trebuie să avem grijă ca aceste preţuri să nu sufoce economia românească. Şi, da, avem nevoie de o abordare pe termen lung. Este clar, şi subliniez, este clar că dependenţa Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată!", a declarat şeful statului.

El a arătat că este nevoie să se insiste mai mult şi mai bine pe surse energetice alternative.

"Şi am găsit înţelegere totală când am spus că, pentru România, decizia este clară, trebuie să trecem spre independenţă energetică prin investiţii în regenerabile şi în sectorul nuclear civil", a adăugat Iohannis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5062 secunde