Klaus Iohannis: „Eroismul şi curajul ucrainenilor inspiră şi obligă”

99
Klaus Iohannis: „Eroismul şi curajul ucrainenilor inspiră şi obligă” - iohannismesajj-1646160185.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că indiferent de deznodământul acţiunilor militare ale Federaţiei Ruse în Ucraina, există deja un învingător, şi anume poporul ucrainean.

„Suntem cu toţii indignaţi de atacul brutal al Rusiei împotriva unui stat suveran şi independent şi nu putem accepta ca harta Europei să fie redesenată prin violenţă. Deplângem pierderile de vieţi omeneşti cauzate de un conflict militar fără sens, de neconceput în urmă cu doar câteva zile. Un lucru este însă evident: indiferent de deznodământul acţiunii militare, există deja un învingător - poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenţei împotriva unui invadator. Eroismul şi curajul ucrainenilor inspiră şi obligă”, a spus şeful statului, după şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

El a subliniat că agresiunea rusă a generat o reacţie de unitate şi solidaritate fără precedent a întregii lumi democratice, a arătat coeziunea şi capacitatea membrilor NATO de a reacţiona împreună, de a rămâne fermi împotriva unui agresor care riscă să destabilizeze climatul de securitate global.

„În acelaşi timp, Uniunea Europeană demonstrează din nou că este o mare familie, că împreună suntem mai puternici şi că putem găsi soluţii chiar şi în cele mai întunecate momente”, a mai spus Iohannis.

El a afirmat că apartenenţa României la Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, dublată de Parteneriatul Strategic foarte solid cu Statele Unite ale Americii, reprezintă cel mai mare câştig al ţării noastre din ultimii 30 de ani.

Preşedintele Iohannis a precizat că România a fost implicată substanţial - şi rămâne - în toate deciziile care s-au luat la nivel aliat în ultimele zile şi acţionează permanent pentru a oferi sprijin Ucrainei şi cetăţenilor săi care caută refugiu în ţara noastră.Pagina a fost generata in 0.8375 secunde